reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Jak długo się staracie ?
Jaka macie za sobą diagnostykę? Masz potwierdzoną owu?
10dpo to jeszcze wczesnie, dajmy sobie jeszcze chociaż z 2 dni 🙂
w czerwcu tego roku odstawiłam anty w lipcu sie zaczęliśmy starać wiem ze niby nie długo no ale to nie pociesza za każdym razem kiedy widzę biały test i kiedy jest świadomość ile tego seksu jest ..diagnostyki w sumie nie ma żadnej jeszcze, oprócz tego ze miałam wlewke ferrytyny bo była za niska i teraz w styczniu idę na badania tarczycy bo mam za wysoką wiec może tabsy wjadą na obniżenie.Jedyne czym się kierujemy to aplikacja flo i seks co 2 dni na monitoring nie mam szans tutaj gdzie mieszkam za granicą także nie stety ..

reklama
tak tak, jeżeli chodzi o mnie, to już - po tym, jak się już trochę poudzielam i wbiłam w społeczność - na 99,999999999999999999999% wiem, że jak wrzucę te swoje dwie kreski, to przeczytam tylko szczere gratulacje i spotkają mnie tylko dobre życzenia 🥰

Ale mamy jednak wciąż naplyw nowych dziewczyn, które np. są w 2cs czy 4cs, nie mają absolutnie żadnych problemów medycznych, są już po owulacji, nasluchaly się od wszystkich koleżanek, jak to wszystkie pozachodzily w 1cs, więc się stresują, a do testowania jeszcze tydzień. I się nakręcają, potrzebują jakiejś społeczności do wygadania się, do zabicia czasu oczekiwania, kogoś, kto poklepie po plecach, odpowie na podstawowe pytania. A po tygodniu bach, radość z dwóch kresek. Jeżeli nikomu nie będą przeszkadzać ani sprawiać przykrości na Staraczkach, to wtedy oczywiście kreski nie są potrzebne.
Ja myślę, że ten podział na kreski i staraczki ma sens, bo ja na przykład czuję, że nigdzie nie pasuję i do tych staraczek mi najbliżej. Głupio mi wyskakiwać trochę na wątku z kreskami z informacjami o transferze czy innym ojojaniem.

Nawet się zastanawiam czy nie zareagować ale boje się, nienawidzę tej wstrętnej złośliwej bieli na teśc

Testuj ☺ niech Twoje II wniosą troche optymizmu w ten szaro bury dzień 🙂
Ale termin @ mam w sobotę, to i tak pewnie za wcześnie.
A co do sygnałów mam całe policzki w takich nie naturalnych kropkach, w życiu tak nie miałam no i śluz dziwny ... Ale wiecie to jeszcze nic pewno 😀

Dziewczyny czy to możliwe ze mam jakiś drugi pik w cyklu?🤷‍♀️ podobnie miałam 21.12🤷‍♀️

Załączniki

• IMG_6805.jpeg
    IMG_6805.jpeg
    242,3 KB · Wyświetleń: 79
Ja myślę, że ten podział na kreski i staraczki ma sens, bo ja na przykład czuję, że nigdzie nie pasuję i do tych staraczek mi najbliżej. Głupio mi wyskakiwać trochę na wątku z kreskami z informacjami o transferze czy innym ojojaniem.
Ja też tak myślę, że ma to sens.
Dziewczyny z długim stażem i głębsza diagnostyka same pisały, że potrzebują przestrzeni dla siebie i że nie każda na wątku kreskowym się czuje komfortowo. A też któraś napisała, że młodszych dziewczyn stażem też te mocno szczegółowe informacje mogą powodować strach i nakrecanie się niepotrzebne

w czerwcu tego roku odstawiłam anty w lipcu sie zaczęliśmy starać wiem ze niby nie długo no ale to nie pociesza za każdym razem kiedy widzę biały test i kiedy jest świadomość ile tego seksu jest ..diagnostyki w sumie nie ma żadnej jeszcze, oprócz tego ze miałam wlewke ferrytyny bo była za niska i teraz w styczniu idę na badania tarczycy bo mam za wysoką wiec może tabsy wjadą na obniżenie.Jedyne czym się kierujemy to aplikacja flo i seks co 2 dni na monitoring nie mam szans tutaj gdzie mieszkam za granicą także nie stety ..
No to starasz się trochę krócej niż ja.
Moim zdaniem dobrze by było potwierdzić jeszcze czy w ogóle wróciły Ci owulacje po odstawieniu anty.

No to starasz się trochę krócej niż ja.
Moim zdaniem dobrze by było potwierdzić jeszcze czy w ogóle wróciły Ci owulacje po odstawieniu anty.
w niedziele mam dostać okres także czekam,jak teraz znowu nic z tego nie będzie a czuje ze nie będzie nic to postaram się jakoś pogadać z lekarzem aby sprawdził czy mam owulacje,chociaz może być bardzo ciężko bo takimi rzeczami oni tutaj chcą się zajmować dopiero po roku nie owocnych starań..

reklama
w niedziele mam dostać okres także czekam,jak teraz znowu nic z tego nie będzie a czuje ze nie będzie nic to postaram się jakoś pogadać z lekarzem aby sprawdził czy mam owulacje,chociaz może być bardzo ciężko bo takimi rzeczami oni tutaj chcą się zajmować dopiero po roku nie owocnych starań..
To musisz przyściemniać, że starasz się dłużej 😁

Do góry