reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Hej. Nie jestem zapisana na testowanie w grudniu, bo będe testować w styczniu. Teorytycznie na Boze Narodzenie będzie owu. Pisałam na staraczkach. Mam pytanie, czy biorąc Ovarin, mogłabym też brać Mama DHA premium? Bo mama dha ma jod a Ovarin nie, a na papierkach od endo mam że coś z niedoborem jodu domniemanym mimo że tarczyca w normie w sensie tsh ft3 i ft4 . Czy lepiej brać tylko Ovarin i jod kupić osobno?

Ja dzisiaj przedświątecznie poszłam do ginekologa, powiedział, ze niby wszystko Ok z wynikami nasienia, moimi itp. no ale tej ciąży nie ma. Teraz będę miała monitoring, a jak to zawiedzie do drożność, wiec standardowo. Może się w końcu uda, ale jak wszystko dobrze, a się nie udaje, to człowiek popada w paranoje xD

To chyba coś innego jednak, w sumie to się nie znam 😶 inozytolu biorę po 6 kapsułek dziennie, żeby było coś około 4g na dobę

Dziewczyny, od którego dnia cyklu zaczynacie robić testy owulacyjne?
Ja zaczynam od 10 dnia cyklu, a pik wychodzi mi średnio w 16 albo 17 dniu cyklu , przy cyklach zwyczajowo 29-30. Spodardycznie zdarzają się dłuższe, tak na ogół mam 29 dniowe. Robie tak w razie "W" nie chce przegapić😉

Ostatnia edycja:
To chyba coś innego jednak, w sumie to się nie znam 😶 inozytolu biorę po 6 kapsułek dziennie, żeby było coś około 4g na dobę

ja mam dość wcześnie owu, teraz w 12dc, więc tak od 8dc zaczynam od jednego testu, od 10dc już kilka dziennie leci

Ja mam dość krótkie swoje naturalne cykle. Pik koło 11-12 dnia cyklu więc wiadomo trzeba wcześniej.
Z tego co kojarzę to Miovelle Nac stosuje się od 3-5 cyklu i ma działać pobudzająco na owu. A Inozytol bierze się cały cykl i z tego co Zazuu pisała to ogólnie poprawia jakość jajeczek 🙂
Przynajmniej ja tak zapamiętałam

Jestem właśnie po wizycie u gina . Pęcherzyk 17mm endo 6cm
26-27.12 kazał nam się seksic wiec moje drogie Panie niech te święta coś przyniosą !
Wesołych Świąt Wam życzę ❤️❤️
o Pani, endo 60mm to takie grube jakby 😂 😂

ja 10dc

reklama
Do góry