reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

znam Twój ból. Od lat nie byłam u lekarza na NFZ, mój mąż też nie.

Ja to w ogóle sie grubo zastanawiałam, czy całej ciąży nie prowadzić w Niemczech.
Ja to się zastanawiam czy jak PiS wygra znowu wybory to nie wynieść się z tego kraju, jest tak drogo, że trzeba naprawdę bardzo dobrze zarabiać żeby godnie żyć.

reklama
to jedno, a np ja mam jeszcze medicovera i tam też słabo cokolwiek załatwić. Nie chcą dawać żadnych skierowań, już wiele razy próbowałam coś wydębić i nic. Nawet na proga mi nie chceli dać bo badałam rok temu...
No mnie w luxbiedzie kiedyś powiedzieli, że takie badania to już w specjalistycznych placówkach leczących niepłodność, a chciałam tylko sprawdzić podstawowe hormony…ale inny lekarz mi tam zlecił bez problemu, także wiele zależy od podejścia.

to jedno, a np ja mam jeszcze medicovera i tam też słabo cokolwiek załatwić. Nie chcą dawać żadnych skierowań, już wiele razy próbowałam coś wydębić i nic. Nawet na proga mi nie chceli dać bo badałam rok temu...
wiem, medicover ssie, ja mam jeszcze Allianz i to jeszcze jako tako daje rade. Ale i tak wywaliłam 400 zl w ciągu ostatniego miesiąca na badania krwi 🤷‍♀️

No mnie w luxbiedzie kiedyś powiedzieli, że takie badania to już w specjalistycznych placówkach leczących niepłodność, a chciałam tylko sprawdzić podstawowe hormony…ale inny lekarz mi tam zlecił bez problemu, także wiele zależy od podejścia.
właśnie, zalezy na kogo się trafi... ale szczerze to ja już nawet nie próbuję, bo nuie chce mi się męczyć i denerwować.

Miałam to samo, że cały czas mówią, że nadaje się tylko do kliniki 😂

Serio 🤯😯, jesteś niemożliwa, nas tak przetrzymywać!
miło, ze czekacie ze mną 😀❤️ ostatnio jak pojechałam na zakupy to niestety utknęłam, bo mieszkamy na ogromnej gorce. A teraz dowaliło nam śniegu, a niestety napęd mam na dwa. Także muszę czekać cierpliwe aż mąż przywiezie 🙈
Sama od wczoraj chodzę po ścianach..

reklama
Ja to się zastanawiam czy jak PiS wygra znowu wybory to nie wynieść się z tego kraju, jest tak drogo, że trzeba naprawdę bardzo dobrze zarabiać żeby godnie żyć.
kiedyś zarabiało się mniej, ale wszystko było tańsze. Człowiek na początku swojej kariery zarabiał najniższą krajową, po latach gdzie nabyłam doświadczenie zawodowe zaczęłam zarabiać więcej i przyszedł covid wraz z wojną na Ukrainie co spowodowało, że moja wypłata jest śmiechu warta i jest jeszcze gorzej niż za czasów mojej pierwszej pracy (a zaczęłam pracować zaraz po ukończeniu liceum, studiując zaocznie i mając jedno dziecko na stanie), strasznie to przykre…

Do góry