reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Wiesz, my święta spędzamy tez z dziećmi a ja czuje się niekomfortowo pijąc przy dzieciach, pamietam ze swojego dzieciństwa pijanych dorosłych i ciarki po plecach mnie przechodzą jak pomyśle, ze mój bratanek miałby mnie zapamiętać pijaną na rodzinnych imprezach 🙈🙈 I tez uwazam, ze mamy zbyt lekceważące podejście do alkoholu, nie rozumiem dlaczego kazde wyjście towarzyskie musi odbyć się w jego akompaniamencie, dlatego coraz częściej wychodzę na pohybel tej głupiej polskiej „tradycji” i po prostu w gościach piję herbatę zamiast drinka ;)
ja w sumie pamiętam z dzieciństwa, że alkohol był, ale w moich wspomniniach było kulturalnie i wesoło.
Ja sama nigdy nie spotkałam się z agresją po alkoholu - wszyscy mężczyźni w moim życiu po alko to przytulaśne misie. Mój Stary wtedy kocha mnie 3x mocniej, moi bracia są po prostu śmieszni, mój Ojciec też mnie przytula, powie, że jestem jego perełką i pójdzie spać.
A i tak uważam, że ludzie piją zbyt ryzykownie i nie powinno się tak pobłażać.

reklama
U mnie w rodzinie w sumie nie ma alkoholu na stole w święta więc problem solved. U Starego w rodzinie już nie ma takiego zwyczaju ale większość już przestała używać nieśmiertelnego "ze mną się nie napijesz?!".

Jestem na bank w ciąży bynajmniej spożywczej 😂😂, dziś miele buzia cały dzień 😂😂, coś na zasadzie już nic nie zmieszczę, ale ciacha nie odmówię, też wcisnę😂😂😂🙈.

reklama
Do góry