reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
A w które dni cyklu?

Najlepiej w okolicach szczytu powiedzmy 6,7 i 8 dpo.
Chodzi o to że progesteron bardzo się waha więc wynik z jednego dnia nie mówi nic.
Kiedyś wrzucałam Wam tu info z jakiegoś opracowania na ten temat.
Dopiero wykonanie 3 badań pod rząd pozwala potwierdzić niedomoge o ile wartość żadnego z badań nie przekracza 6 ng/ml
Chociaż z tego co wiem już oczekuję się wartości bliżej 10 niż 6

Chodzi o to że progesteron bardzo się waha więc wynik z jednego dnia nie mówi nic.
Dopiero wykonanie 3 badań pod rząd pozwala potwierdzić niedomoge o ile wartość żadnego z badań nie przekracza 6 ng/ml
Ja nawet czytałam gdzieś, że powyżej 10,aczkolwiek są już niektórzy co twierdzą, że powinno być o 15🤷‍♀️, bo coś czytałam i na to wychodzi, że różne są teorie, ale to tak muskłam temat, bo coś tam czytałam o tym luf.

U mnie około 1, także niedomoga raczej pewna. Ale muszę zapytać o takie badanie lekarza…

Dobra to nie bijcie za mocno, potrzebuje jak krowie na łące, jeśli dziś wieczorem będzie u mnie pozytywny owulak i jutro owulacja to kiedy zważając na święta robić progesteron co niby ma być 7dpo????

reklama
Do góry