reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
To pliss więcej zero rad, ze antybiotyki i diagnozy są na telefon. „Olałam” słowo klucz. Boli ząb- jedziesz do stomatologa, amen.
Od bolącego zęba można wyładować na kardiologii, także naprawdę proszę ;)
Ej, to mi się raz zdarzyło, że zadzwoniłam na pogotowie z NFZ i taka była procedura.

Za każdym razem do stomatologa szłam i za KAŻDYM razem był antybiotyk! Plus przeciwbólowe.

I tak ma KAŻDY, bo nie jestem jedyną w moim otoczeniu z wyrzynającymi się ósemkami.

Ale przy bólu 8. to zazwyczaj trzeba zrobić zdjęcie, a na takiej doraźnej pomocy to mała szansa na to 🙃
Dlaczego trzeba od razu zdjecie? Jeśli ósemka jest „na zewnątrz” to rozwierca, włożą „truciznę”, zdjecie będzie można zrobić rano i wróci się bez bólu do domu.
Akurat miałam leczone chyba wszystkie żeby poza 1-3, cześć kanałowo, robionych zdjęć chyba z 20, wiec się wypowiadam 🤣🤣

Ej, to mi się raz zdarzyło, że zadzwoniłam na pogotowie z NFZ i taka była procedura.

Za każdym razem do stomatologa szłam i za KAŻDYM razem był antybiotyk! Plus przeciwbólowe.

I tak ma KAŻDY, bo nie jestem jedyną w moim otoczeniu z wyrzynającymi się ósemkami.
Mój mąż na ból ósemki miał jej rwanie, była częściowo zatrzymana i dziąsło bolało, najpierw usunęli, później dali antybiotyk, wiec hm.. nie wiem dlaczego tak u Ciebie

W przypadku bólu i spuchniętej gęby zawsze dostawałam antybiotyk na moją wredną mendę ósemkę. Przy takim stanie zapalnym nic innego nie dało się zrobić 🤷.

U mnie wyrzynająca się ósemka powodowała zapalenie dziąsła a za którymś razem również ucha i ślinianki. Sam ząb był zdrowy.

Pozbyłam się, nie żałuję, bo gdyby taki ból spotkał mnie w ciąży to bym chyba umarła bez leków przeciwbólowych.
No u mnie ucho bardzo boli, węzły też się powiększyły. No nic, wytrzymam, a po powrocie usunę i już. Nie ma innego wyjścia.
Gorsze bóle były :).

To pliss więcej zero rad, ze antybiotyki i diagnozy są na telefon. „Olałam” słowo klucz. Boli ząb- jedziesz do stomatologa, amen.
Od bolącego zęba można wyładować na kardiologii, także naprawdę proszę ;)
A do kardiologa możesz trafić przez stan zapalny i wylewającą się ropę, a na to jedynie antybiotyk.

reklama
Do góry