reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
To pliss więcej zero rad, ze antybiotyki i diagnozy są na telefon. „Olałam” słowo klucz. Boli ząb- jedziesz do stomatologa, amen.
Od bolącego zęba można wyładować na kardiologii, także naprawdę proszę ;)
Ej, to mi się raz zdarzyło, że zadzwoniłam na pogotowie z NFZ i taka była procedura.

Za każdym razem do stomatologa szłam i za KAŻDYM razem był antybiotyk! Plus przeciwbólowe.

I tak ma KAŻDY, bo nie jestem jedyną w moim otoczeniu z wyrzynającymi się ósemkami.

Ale przy bólu 8. to zazwyczaj trzeba zrobić zdjęcie, a na takiej doraźnej pomocy to mała szansa na to 🙃
Dlaczego trzeba od razu zdjecie? Jeśli ósemka jest „na zewnątrz” to rozwierca, włożą „truciznę”, zdjecie będzie można zrobić rano i wróci się bez bólu do domu.
Akurat miałam leczone chyba wszystkie żeby poza 1-3, cześć kanałowo, robionych zdjęć chyba z 20, wiec się wypowiadam 🤣🤣

Ej, to mi się raz zdarzyło, że zadzwoniłam na pogotowie z NFZ i taka była procedura.

Za każdym razem do stomatologa szłam i za KAŻDYM razem był antybiotyk! Plus przeciwbólowe.

I tak ma KAŻDY, bo nie jestem jedyną w moim otoczeniu z wyrzynającymi się ósemkami.
Mój mąż na ból ósemki miał jej rwanie, była częściowo zatrzymana i dziąsło bolało, najpierw usunęli, później dali antybiotyk, wiec hm.. nie wiem dlaczego tak u Ciebie

W przypadku bólu i spuchniętej gęby zawsze dostawałam antybiotyk na moją wredną mendę ósemkę. Przy takim stanie zapalnym nic innego nie dało się zrobić 🤷.

U mnie wyrzynająca się ósemka powodowała zapalenie dziąsła a za którymś razem również ucha i ślinianki. Sam ząb był zdrowy.

Pozbyłam się, nie żałuję, bo gdyby taki ból spotkał mnie w ciąży to bym chyba umarła bez leków przeciwbólowych.
No u mnie ucho bardzo boli, węzły też się powiększyły. No nic, wytrzymam, a po powrocie usunę i już. Nie ma innego wyjścia.
Gorsze bóle były :).

To pliss więcej zero rad, ze antybiotyki i diagnozy są na telefon. „Olałam” słowo klucz. Boli ząb- jedziesz do stomatologa, amen.
Od bolącego zęba można wyładować na kardiologii, także naprawdę proszę ;)
A do kardiologa możesz trafić przez stan zapalny i wylewającą się ropę, a na to jedynie antybiotyk.

reklama
Do góry