reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Ale co ma zrobić @Paula1417 , która jutro wylatuje?

No nie pójdzie rozwiercać zęba.
W tym wypadku najlepszym rozwiązaniem jest antybiotyk i lek przeciwbólowy, a po powrocie musi zrobić z tym porządek.

Paula jesy właśnie tym przypadkiem olewającym temat bo dawno jej nie bolało 😂
Dziewczyny błagam przed staraniami leczymy zęby! Nie ma żadnego ale

Ale co ma zrobić @Paula1417 , która jutro wylatuje?

No nie pójdzie rozwiercać zęba.
W tym wypadku najlepszym rozwiązaniem jest antybiotyk i lek przeciwbólowy, a po powrocie musi zrobić z tym porządek.
Dokładnie. Zapisałam się na teleporadę jutro rano, przed wylotem.
Ale ósemkę usuwam na 100%, co z tego, że wygląda na zdrową (zdaniem dentysty) jak wyrzyna się już ponad trzy lata.

Dziś.

Akurat chodzę dwa razy w roku do stomatologa😎.
Jedynie ósemek nie rwałam jeszcze.
Ja jestem u stomatologa co 3 miesiące i wszystkie zęby mam zdrowe :).
Ósemki zdaniem mojego lekarza również są zdrowe na razie, jedynie długo się wyrzynają (i z uwagi na ból jest to dla mnie teraz argument przemawiający za usunięciem).

Dziś.

Akurat chodzę dwa razy w roku do stomatologa😎.
Jedynie ósemek nie rwałam jeszcze.
Wczoraj po 13-tej. Sprawdzałam. Nie pisze o czymś, jeśli nie jestem pewna.
Takie wygody typu: dzwonię i dostaje recepte na antybiotyk powodują, ze później się nie robi z tym porządku latami, wiec nadal powtórzę: boli ząb - jedziemy do stomatologa. Mi stomatolog robił kanałowe w Boże ciało, także da się!

Serio to ważne.
Jak już pisałam na staraczkach jest szansa, że przyczyną zatrzymania serduszka w mojej drugiej straconej ciąży był właśnie stan zapalny w ósemce.
Nie róbcie sobie tego
Oczywiście, dlatego usunę prewencyjnie :).
Na pewno dobrym „produktem ubocznym” starań jest zrobienie porządku z wieloma kwestiami zdrowotnymi :).

reklama
Wczoraj po 13-tej. Sprawdzałam. Nie pisze o czymś, jeśli nie jestem pewna.
Takie wygody typu: dzwonię i dostaje recepte na antybiotyk powodują, ze później się nie robi z tym porządku latami, wiec nadal powtórzę: boli ząb - jedziemy do stomatologa. Mi stomatolog robił kanałowe w Boże ciało, także da się!
U mnie tak to nie działa :).
Ale fakt, teraz nie miałam czasu na nic poza pracą i szukałam trochę drogi na skróty, ale poprawię się jak wrócę ;).

Do góry