reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Dlaczego trzeba od razu zdjecie? Jeśli ósemka jest „na zewnątrz” to rozwierca, włożą „truciznę”, zdjecie będzie można zrobić rano i wróci się bez bólu do domu.
Akurat miałam leczone chyba wszystkie żeby poza 1-3, cześć kanałowo, robionych zdjęć chyba z 20, wiec się wypowiadam 🤣🤣
Hehe ja kiedyś z powodu ósemki jechałam właśnie na pogotowie dentystyczne, bo mnie ból złapał 11.11 jak wszytko inne było zamknięte. Dostałam antybiotyk żeby "przetrwać" do swojej normalnej wizyty. U mnie 8 rosła w poprzek i tak jakby "podnosiła" sobą siódemkę a sama wystawała w mniej niż 1/4 swoich rozmiarów (reszta schowana w dziąsle). Oczywiście poszła do usunięcia, przy wyrwaniu się rozlazła na pół.
Ósemki to mendy.

Tak samo jak wstawiasz implanta: u mnie lekarka daje przy tym antybiotyk.

reklama
Mój mąż na ból ósemki miał jej rwanie, była częściowo zatrzymana i dziąsło bolało, najpierw usunęli, później dali antybiotyk, wiec hm.. nie wiem dlaczego tak u Ciebie
Hmmm, tak u każdego, którego znam.

Poza tym na poczekaniu nikt nie będzie rwał ósemki, bo to przy zatrzymanych musi zrobić chirurg, a dwa musisz wyleczyć stan zapalny.

@Lady With Cats kochana żebym prawilnie tu została to poproszę mi wpisać cykl bezowulacyjny 😂 czekam na okres i będę brała clo, ale zacznę 1 tabletkę dziennie i sprawdzę, a w drugim miesiącu albo zostanę przy tej dawce albo tak jak też jedne z gin mówił 2x1🙈
Mam wrażenie, że nasze cykle są podobnie bezowulacyjne 😂😂😂
W sensie coś rośnie i wg usg i testów owu i odczuć, ale finalnie nic z tego…
Jutro dam znać, co u mnie po 5x1 clo 😜

A do kardiologa możesz trafić przez stan zapalny i wylewającą się ropę, a na to jedynie antybiotyk.
Tak, ale jak taka osoba trafi do stomatologa, on to obejrzy i stwierdzi, ze rzeczywiście stan zapalny jest zbyt ostry, wiec nie usunie teraz, to dostanie antybiotyk, ale od razu ścieżkę leczenia dalej i jest szansa, ze tego nie oleje i nie będzie tak chodziła przez następne 3 lata i aż ten problem się pojawi 6 razy. Bo później właśnie pojawi się w ciąży albo w innym mniej odpowiednim momencie. Poza tym, tak jak napisałam, czasem można już tego zęba rozwiercic i coś z nim zrobić, wiec nie zakładałabym, ze zawsze to będzie antybiotyk i do widzenia bez choćby planu co dalej

Tak, ale jak taka osoba trafi do stomatologa, on to obejrzy i stwierdzi, ze rzeczywiście stan zapalny jest zbyt ostry, wiec nie usunie teraz, to dostanie antybiotyk, ale od razu ścieżkę leczenia dalej i jest szansa, ze tego nie oleje i nie będzie tak chodziła przez następne 3 lata i aż ten problem się pojawi 6 razy. Bo później właśnie pojawi się w ciąży albo w innym mniej odpowiednim momencie. Poza tym, tak jak napisałam, czasem można już tego zęba rozwiercic i coś z nim zrobić, wiec nie zakładałabym, ze zawsze to będzie antybiotyk i do widzenia bez choćby planu co dalej
Ale co ma zrobić @Paula1417 , która jutro wylatuje?

No nie pójdzie rozwiercać zęba.
W tym wypadku najlepszym rozwiązaniem jest antybiotyk i lek przeciwbólowy, a po powrocie musi zrobić z tym porządek.

czy dostałam wyniki po tym jak wyszłam od lekarza i wróciłam do pracy? Otóż : tak

Załączniki

• 718CBB71-C5D5-4983-AFE6-28412E12EBF9.jpeg
    718CBB71-C5D5-4983-AFE6-28412E12EBF9.jpeg
    511,6 KB · Wyświetleń: 174
reklama
Do góry