reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Pięknie, działać działać 🥰🥰

Boszsz jak ja Cię rozumiem. Dzisiaj spotkanie świąteczne, wystąpiłam w czapce Mikołaja, a później ze złości ja ściągnęłam po tym, ze g.. a nie magia świąt. Of course :/

U mnie tez najgorsze to, ze brak tej owulacji, jeszcze potwierdzę, ale no cóż nie mam złudzeń. Tez się nadstawiam, chyba lubię dostawać w ryj 🫣

Znam jakieś 2 wpadki po tabsach anty tez, twierdzą, ze wzięły wszystkie tabletki i nie zapomniały i jedna to nawet około 40-tu lat, ale jak ktoś mi mówi, ze wpadł, to zawsze nurtują mnie szczegóły. W sensie wpadł bo myślał, ze ma niepłodne a miał płodne? Albo seks przerywany? Albo gumka pękła? Bo jak np. pękła, to znamy ryzyko i możemy iść po tabletki po. Znów jakoś wskaźnik pearla powstał, ale ja bym sobie chętnie z tym panem na ten temat porozmawiała 🤣🤣
to ja znam ciąże z zaskoczenia, w której dziewczyna nie mogła zajść w ciążę ani z byłym, ani z obecnym partnerem. Wieeeeleeee lat starań. W końcu było in vitro, nie wiem ile było transferów, procedur, nie wiem, ale udało się. Urodziła im się zdrowa, ale wymagająca dzidzia. No i po roku zaskoczyła ich druga ciąża :D nie zabezpieczali się, bo przecież nie są w stanie naturalnie zajsc w ciążę i suprajs 😅

reklama
A skąd lekarz przez telefon wie, ze jest ropień pod ósemka przepisując antybiotyk przez telefon?
No bo jak mam ogromny ból, czuję, że wypycha mi wszystkie zęby, dziąsło spuchnięte i zaczyna mi się gorączka, to innej rady nie ma.
11 lat mi się wyrzyna i już miałam dość wywalania kolejnych stówek na nią.
Za każdym razem ta sama historia- szlam do mojej dentystki z bólem i spuchniętym dziąsłem. Najpierw była antybiotykoterapia, dwa lata temu dekapitacja dziąsła, by ósemka mogła wyjść całkowicie. Nie pomogło, a miało.

Trochę mnie postraszyła ósemka w tym roku, bo ropa w nocy poszła do gardła i do bólu doszła angina i sześć dni gorączki. W lipcu.

To ja Ci odpowiem za siebie. Wtedy wpadłam bo owulacja się przesunęła na jakis 24 dc.lub nawet ciut dalej, bo nie poznałam dokładnej daty, a potem tyle się działo w życiu(zdawałam magisterkę) że zapomniałam o tym, że okres nie przyszedł ;) byliśmy 2 lata po ślubie więc wpadka była tylko w zasadzie prezentem szybciej dostarczonym niż w planach zakładaliśmy..

U mnie po wyrwaniu jednej ósemki miałam taki kosmos, że tydzień na antybiotyku z buzią jak chomik i bez snu...powiem tak...w ciąży w takim stanie to bym zjadła pościel i łóżko albo utopiła sie zalewając łzami...
8mki to zdradliwe mendy, trzeba się pozbywać i nie czekać na nic.
Właśnie o tym pisałam, ze zazwyczaj jest coś co możemy zrobić, żeby nie wpaść, dużo osob stosuje przerywany/kalendarzyk/ inne metody NPR jako antykoncepcję. Czytałam dużo na ten temat, rozmawiałam z koleżankami z katolickimi poglądami. Wsio było ok, dopóki właśnie seks był z mężem i po prostu ciaza wcześniej niż zakładano. Problem pojawiał się, gdy kobiety rodziły swoje ostatnie zaplanowane dziecko w wieku około 30 lat, a do menopauzy jeszcze 20 lat i jak to zrobić ;) absolutnie nie krytykuje niczyich poglądów, szanuje za odwagę, żeby tak żyć, ale wiem, ze w moim „zaplanowanym” świecie, to nie dla mnie 😃

to ja znam ciąże z zaskoczenia, w której dziewczyna nie mogła zajść w ciążę ani z byłym, ani z obecnym partnerem. Wieeeeleeee lat starań. W końcu było in vitro, nie wiem ile było transferów, procedur, nie wiem, ale udało się. Urodziła im się zdrowa, ale wymagająca dzidzia. No i po roku zaskoczyła ich druga ciąża :D nie zabezpieczali się, bo przecież nie są w stanie naturalnie zajsc w ciążę i suprajs 😅
Ale tu nie było antykoncepcji 🤣🤣🙈🙈

No bo jak mam ogromny ból, czuję, że wypycha mi wszystkie zęby, dziąsło spuchnięte i zaczyna mi się gorączka, to innej rady nie ma.
Za każdym razem ta sama historia- szlam do mojej dentystki z bólem i spuchniętym dziąsłem. Najpierw była antybiotykoterapia, dwa lata temu dekapitacja dziąsła, by ósemka mogła wyjść całkowicie. Nie pomogło, a miało.

Trochę mnie postraszyła ósemka w tym roku, bo ropa w nocy poszła do gardła i do bólu doszła angina i sześć dni gorączki. W lipcu.

Dziwne, ósemki wcale nie musi się wyrżnąć żeby ją usunąć

W sensie, ze ta ósemka jest zatrzymana? Bo takie tez usuwają, trochę pocharataja dziąsło, ale jednak się udaje.
Chodzi mi bardziej o radę, ze lekarz przez telefon wypisze leki. Ok jak ktoś ma to kolejny raz (choć i tak po pierwszej takiej akcji powinien się tego pozbyć) i wie, co mu jest, ale jestem absolutnym przeciwnikiem brania leków, jeśli nie wiadomo co się dzieje, bo lekarz może przez telefon to wypisać

Dziwne, ósemki wcale nie musi się wyrżnąć żeby ją usunąć
No wiem, wiem, ale ja powiedzmy, że to olałam😝. Moja koleżanka przed ślubem usuwała wszystkie ósemki zatrzymane, więc wiedziałam, co mnie czeka i tak to odłożyłam na kiedyś tam.
Nie chciałam tego zabiegu, ale niestety nie uniknę, ale zamierzam zrobić to na NFZ, więc od lipca czekam na konsultację, którą mam za dwa tygodnie.

reklama
No wiem, wiem, ale ja powiedzmy, że to olałam😝. Moja koleżanka przed ślubem usuwała wszystkie ósemki zatrzymane, więc wiedziałam, co mnie czeka i tak to odłożyłam na kiedyś tam.
Nie chciałam tego zabiegu, ale niestety nie uniknę, ale zamierzam zrobić to na NFZ, więc od lipca czekam na konsultację, którą mam za dwa tygodnie.
To pliss więcej zero rad, ze antybiotyki i diagnozy są na telefon. „Olałam” słowo klucz. Boli ząb- jedziesz do stomatologa, amen.
Od bolącego zęba można wyładować na kardiologii, także naprawdę proszę ;)

Do góry