reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Ja też stosuje taka zasadę ale nazywam to ciążą psychiczną, bo ciężko o dowody 😎

Także ten jeden tydzień w ciąży psychicznej, który mi dane było odbyć w życiu był bardzo cool i teraz go powtórzę.
Pojęcie zaczerpnęłam z insta jednej pani, którą obserwuję.
Jest po swoim... 17. transferze. I cały czas stosuje tę zasadę z uśmiechem... :unsure:

reklama
Zawsze najpierw wyleczyć infekcje. Nieleczona może doprowadzić do poronienia więc to za wysoka cena żeby tylko na chwilę zobaczyć kreski
Ok w takim razie lecę jutro do lekarza i cisnę z lekami,brałam furagine ale przestałam brać i czekałam na piątek aż dostanę wyniki moczu i leki przepisane przez lekarza,jutro już rano będę mogła zacząć brać bo mam wizytę na 8 rano,póki co zajadałam się żurawiną i piłam masę wody i nie widzę pogorszenia a wydaje mi sie ze jest nawet lepiej niż było bo to zapalenie nie jest jakieś duże dosłownie delitkanie czuje ..ale wstrzymamy się póki nie będzie git

Ja już po USG. Endometrium 13 mm pęcherzyk dominujący 21. Pani doktor mówi działać cały weekend pełna parą...
Pięknie, działać działać 🥰🥰
A ja w sumie mam chyba kryzys złości, chce mi się płakać, a w pracy muszę na stanowisku tryskać energia, pobudzać innych. Jakoś taki kryzys mały mi przyszedł, chciałbym już ten okres, bo tak mnie jajniki, podbrzusze boli 🤷‍♀️ i może przez to za bardzo wierzyłam w owu🤷‍♀️. A z drugiej strony mi głupio, że przeżywa, jak wy się zmagacie z problemami od 2020🤷‍♀️, oczywiście otoczenie twierdzi, że wyluzuj, ginekolodzy mówią, że jestem tematem do kliniki, ale z litości 2mce clo mi dadzą🤷‍♀️😂. Już 5 gin mi mówiło o klinice 😂, bosze a tam to nie ginekolodzy pracują bo czegoś nie kumam, bo przecież brak owu to nic strasznego. Musiałam wyrzucić z siebie moja irytację 😂🙈
Zjem coś słodkiego, wyśpie się i nastrój się poprawi. Czekam na piękne info od Was 🥰💚🍀
Boszsz jak ja Cię rozumiem. Dzisiaj spotkanie świąteczne, wystąpiłam w czapce Mikołaja, a później ze złości ja ściągnęłam po tym, ze g.. a nie magia świąt. Of course :/
U mnie na razie 7 cykl obserwacji, a jeszcze nawet stymulacji nie zaczęłam 🤷‍♀️🙈. Chyba trochę mnie to dziś zaczęło przerażać, bo chyba gdzieś tak coś czułam w środku, że to mój cykl i banka pękła 🙈. Pewnie wyspie się, oczepie i będzie dobrze, ale jakoś i w pracy i w życiu wszyztsko mi się tak na kumulowało, że to mnie przygniotło 🙈, bo chyba sama zła na siebie, że się nadstawiałam🙈 a z drugiej strony no jak tak mogę robić, przecież to jest normalne, że ciąża nie taka łatwa😂🙈
U mnie tez najgorsze to, ze brak tej owulacji, jeszcze potwierdzę, ale no cóż nie mam złudzeń. Tez się nadstawiam, chyba lubię dostawać w ryj 🫣
No cóż mogą... niech stracę i się przyznam, że z pierwszym wpadłam... Jak się ma 20 parę lat i człowiek się nie zabezpiecza, bo przecież chemią się truć nie będę, to się da wpaść. Kiedy wpadłam na tą cudowną myśl, byłam już wtedy na etapie, ze jak otwierałam lodówkę to mi się wymiotować chciało, ale dopiero jak siedziałam naprzeciwko apteki to mi się klapka otworzyła, ze ja okresu nie mam od 60 dni.... takie to były czasy...
Znam jakieś 2 wpadki po tabsach anty tez, twierdzą, ze wzięły wszystkie tabletki i nie zapomniały i jedna to nawet około 40-tu lat, ale jak ktoś mi mówi, ze wpadł, to zawsze nurtują mnie szczegóły. W sensie wpadł bo myślał, ze ma niepłodne a miał płodne? Albo seks przerywany? Albo gumka pękła? Bo jak np. pękła, to znamy ryzyko i możemy iść po tabletki po. Znów jakoś wskaźnik pearla powstał, ale ja bym sobie chętnie z tym panem na ten temat porozmawiała 🤣🤣

I w ogóle dziewczyny, jeśli macie wątpliwości, co do rwania ósemek w ciąży na je rozwiewam.
Umawiając się w lipcu na tę grudniową wizytę, potem zrobiłam risercz, bo od razu założyłam, że w grudniu to ja dawno w ciąży będę.
Niebezpieczne w ciąży jest doprowadzić do stanu zapalnego przy zębie. Jeśli wypadnie Wam rwanie w ciąży, to jest absolutnie konieczne i bezpieczne.
Zgadam się.

Ok w takim razie lecę jutro do lekarza i cisnę z lekami,brałam furagine ale przestałam brać i czekałam na piątek aż dostanę wyniki moczu i leki przepisane przez lekarza,jutro już rano będę mogła zacząć brać bo mam wizytę na 8 rano,póki co zajadałam się żurawiną i piłam masę wody i nie widzę pogorszenia a wydaje mi sie ze jest nawet lepiej niż było bo to zapalenie nie jest jakieś duże dosłownie delitkanie czuje ..ale wstrzymamy się póki nie będzie git

Moze lekarz poleci jakieś leki bezpieczne przy staraniach, podpytaj

Pięknie, działać działać 🥰🥰

Boszsz jak ja Cię rozumiem. Dzisiaj spotkanie świąteczne, wystąpiłam w czapce Mikołaja, a później ze złości ja ściągnęłam po tym, ze g.. a nie magia świąt. Of course :/

U mnie tez najgorsze to, ze brak tej owulacji, jeszcze potwierdzę, ale no cóż nie mam złudzeń. Tez się nadstawiam, chyba lubię dostawać w ryj 🫣

Znam jakieś 2 wpadki po tabsach anty tez, twierdzą, ze wzięły wszystkie tabletki i nie zapomniały i jedna to nawet około 40-tu lat, ale jak ktoś mi mówi, ze wpadł, to zawsze nurtują mnie szczegóły. W sensie wpadł bo myślał, ze ma niepłodne a miał płodne? Albo seks przerywany? Albo gumka pękła? Bo jak np. pękła, to znamy ryzyko i możemy iść po tabletki po. Znów jakoś wskaźnik pearla powstał, ale ja bym sobie chętnie z tym panem na ten temat porozmawiała 🤣🤣
Musimy się wspierać kochana 💚🍀 koniec tego następne cykle działam i nasze!

W Twoim województwie powinno być pogotowie dentystyczne.

Nie trzeba tam jechać. Wystarczy się skontaktować.
Zresztą przy ósemce, jej bólu i ewentualnym ropniu nawet nie będą chcieli Cię widzieć.
Tsaaaa... U nas w Wielkopolsce trzeba jechać do Poznania na "dorazna nocna izbę stomatologiczna" od konina do poznania 100km w nocy zapierdzielaj🤡

Moze lekarz poleci jakieś leki bezpieczne przy staraniach, podpytaj
tak,jutro powiem mu jak wyglada sytuacja i zobaczymy co powie,jeśli da mi zielone światło to na pewno będziemy korzystać z miłą chęcią 😅😝 najpierw chciałam was zapytać bo jeśli z waszych doświadczeń nie było by problemu to pewnie i dziś byśmy zaczęli ale poczekamy,jak trzeba to trzeba

Dziewczyny zabijcie mnie… 🙄
Miałam zapisane te witaminy dla kobiet starających się.. prenatal uno? To było tak?

reklama
Do góry