reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
A Ty co badałaś dzisiaj?
Bo 40 stron nie nadrobię :-(
betę i proga jeszcze raz
Zwariowali...
A to będzie konsultacja z Twoim lekarzem prowadzącym czy jakaś randomowa?
tak, z moim. przede wszystkim idę, bo od tego cyklu wracam na stymulację więc potrzebuję recept, ale dodatkowo chciałam mu ten cyrk na kółkach pokazać i zapytać co o tym myśli.

Tak bym zrobiła gdyby nie to, że w nocy wylatuję, a dzisiaj nie miałam nigdzie terminu „na już” plus nie mogłam się wyrwać z pracy.
W Twoim województwie powinno być pogotowie dentystyczne.

Nie trzeba tam jechać. Wystarczy się skontaktować.
Zresztą przy ósemce, jej bólu i ewentualnym ropniu nawet nie będą chcieli Cię widzieć.

I w ogóle dziewczyny, jeśli macie wątpliwości, co do rwania ósemek w ciąży, to je rozwiewam.
Umawiając się w lipcu na tę grudniową wizytę, potem zrobiłam risercz, bo od razu założyłam, że w grudniu to ja dawno w ciąży będę.
Niebezpieczne w ciąży jest doprowadzić do stanu zapalnego przy zębie. Jeśli wypadnie Wam rwanie w ciąży, to jest absolutnie konieczne i bezpieczne.

Ostatnia edycja:
Cały czas was podglądałam i jeszcze powstrzymam się z gratulacjami do waszej bety dziewczyny 🥰 ale nie ukrywam ze czułam się mega podekscytowana jak zobaczyłam te wasze cienie,mega sprawa ✊✊ Ja przychodzę znowu pomarudzić i doradzić się was.. nie wiem za bardzo co mam robić,dzisiaj dostałam wyniki z badań moczu wyszło ze ta bakteria to Proteus mirabilis z tego co czytałam to jest to po prostu zapalenie pęcherza,dodam ze nie jest takie mocne te zapalenie bo odczuwalne delikatnie tylko podczas siusiania przy samym końcu ,miewałam o wiele gorsze zapalenia wcześniej,gdzie towarzyszył mocny ból przy sikaniu i pieczenie,teraz nie biegam do łazienki często się załatwiać nic mnie nie piecze jedyne co to delikatnie czuje przy końcu załatwiania się minimalny dyskomfort no i czuje trochę nerki a z nerkami to często mam tak bo zawsze wystarczyło ze delikatnie mnie owiało i już bolały,tak samo przy każdych mniejszych i większych infekcjach pęcherza,zawsze czułam tez te nerki… I teraz pytanie,wiec jutro idę do lekarza żeby omówił ze mną te wyniki które dziś widziałam i pewnie zapisze mi jakieś leki,jutro także mam te dni gdzie powinnam działać jeśli chce mieć te wymarzone dwie kreseczki i nie wiem za cholerę co robić .. czy odpuścić sobie czy działać 🥲 co byście zrobiły na moim miejscu ?

reklama
Cały czas was podglądałam i jeszcze powstrzymam się z gratulacjami do waszej bety dziewczyny 🥰 ale nie ukrywam ze czułam się mega podekscytowana jak zobaczyłam te wasze cienie,mega sprawa ✊✊ Ja przychodzę znowu pomarudzić i doradzić się was.. nie wiem za bardzo co mam robić,dzisiaj dostałam wyniki z badań moczu wyszło ze ta bakteria to Proteus mirabilis z tego co czytałam to jest to po prostu zapalenie pęcherza,dodam ze nie jest takie mocne te zapalenie bo odczuwalne delikatnie tylko podczas siusiania przy samym końcu ,miewałam o wiele gorsze zapalenia wcześniej,gdzie towarzyszył mocny ból przy sikaniu i pieczenie,teraz nie biegam do łazienki często się załatwiać nic mnie nie piecze jedyne co to delikatnie czuje przy końcu załatwiania się minimalny dyskomfort no i czuje trochę nerki a z nerkami to często mam tak bo zawsze wystarczyło ze delikatnie mnie owiało i już bolały,tak samo przy każdych mniejszych i większych infekcjach pęcherza,zawsze czułam tez te nerki… I teraz pytanie,wiec jutro idę do lekarza żeby omówił ze mną te wyniki które dziś widziałam i pewnie zapisze mi jakieś leki,jutro także mam te dni gdzie powinnam działać jeśli chce mieć te wymarzone dwie kreseczki i nie wiem za cholerę co robić .. czy odpuścić sobie czy działać 🥲 co byście zrobiły na moim miejscu ?

Zawsze najpierw wyleczyć infekcje. Nieleczona może doprowadzić do poronienia więc to za wysoka cena żeby tylko na chwilę zobaczyć kreski

Do góry