reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
A Ty co badałaś dzisiaj?
Bo 40 stron nie nadrobię :-(
betę i proga jeszcze raz
Zwariowali...
A to będzie konsultacja z Twoim lekarzem prowadzącym czy jakaś randomowa?
tak, z moim. przede wszystkim idę, bo od tego cyklu wracam na stymulację więc potrzebuję recept, ale dodatkowo chciałam mu ten cyrk na kółkach pokazać i zapytać co o tym myśli.

Tak bym zrobiła gdyby nie to, że w nocy wylatuję, a dzisiaj nie miałam nigdzie terminu „na już” plus nie mogłam się wyrwać z pracy.
W Twoim województwie powinno być pogotowie dentystyczne.

Nie trzeba tam jechać. Wystarczy się skontaktować.
Zresztą przy ósemce, jej bólu i ewentualnym ropniu nawet nie będą chcieli Cię widzieć.

I w ogóle dziewczyny, jeśli macie wątpliwości, co do rwania ósemek w ciąży, to je rozwiewam.
Umawiając się w lipcu na tę grudniową wizytę, potem zrobiłam risercz, bo od razu założyłam, że w grudniu to ja dawno w ciąży będę.
Niebezpieczne w ciąży jest doprowadzić do stanu zapalnego przy zębie. Jeśli wypadnie Wam rwanie w ciąży, to jest absolutnie konieczne i bezpieczne.

Ostatnia edycja:
Cały czas was podglądałam i jeszcze powstrzymam się z gratulacjami do waszej bety dziewczyny 🥰 ale nie ukrywam ze czułam się mega podekscytowana jak zobaczyłam te wasze cienie,mega sprawa ✊✊ Ja przychodzę znowu pomarudzić i doradzić się was.. nie wiem za bardzo co mam robić,dzisiaj dostałam wyniki z badań moczu wyszło ze ta bakteria to Proteus mirabilis z tego co czytałam to jest to po prostu zapalenie pęcherza,dodam ze nie jest takie mocne te zapalenie bo odczuwalne delikatnie tylko podczas siusiania przy samym końcu ,miewałam o wiele gorsze zapalenia wcześniej,gdzie towarzyszył mocny ból przy sikaniu i pieczenie,teraz nie biegam do łazienki często się załatwiać nic mnie nie piecze jedyne co to delikatnie czuje przy końcu załatwiania się minimalny dyskomfort no i czuje trochę nerki a z nerkami to często mam tak bo zawsze wystarczyło ze delikatnie mnie owiało i już bolały,tak samo przy każdych mniejszych i większych infekcjach pęcherza,zawsze czułam tez te nerki… I teraz pytanie,wiec jutro idę do lekarza żeby omówił ze mną te wyniki które dziś widziałam i pewnie zapisze mi jakieś leki,jutro także mam te dni gdzie powinnam działać jeśli chce mieć te wymarzone dwie kreseczki i nie wiem za cholerę co robić .. czy odpuścić sobie czy działać 🥲 co byście zrobiły na moim miejscu ?

reklama
Cały czas was podglądałam i jeszcze powstrzymam się z gratulacjami do waszej bety dziewczyny 🥰 ale nie ukrywam ze czułam się mega podekscytowana jak zobaczyłam te wasze cienie,mega sprawa ✊✊ Ja przychodzę znowu pomarudzić i doradzić się was.. nie wiem za bardzo co mam robić,dzisiaj dostałam wyniki z badań moczu wyszło ze ta bakteria to Proteus mirabilis z tego co czytałam to jest to po prostu zapalenie pęcherza,dodam ze nie jest takie mocne te zapalenie bo odczuwalne delikatnie tylko podczas siusiania przy samym końcu ,miewałam o wiele gorsze zapalenia wcześniej,gdzie towarzyszył mocny ból przy sikaniu i pieczenie,teraz nie biegam do łazienki często się załatwiać nic mnie nie piecze jedyne co to delikatnie czuje przy końcu załatwiania się minimalny dyskomfort no i czuje trochę nerki a z nerkami to często mam tak bo zawsze wystarczyło ze delikatnie mnie owiało i już bolały,tak samo przy każdych mniejszych i większych infekcjach pęcherza,zawsze czułam tez te nerki… I teraz pytanie,wiec jutro idę do lekarza żeby omówił ze mną te wyniki które dziś widziałam i pewnie zapisze mi jakieś leki,jutro także mam te dni gdzie powinnam działać jeśli chce mieć te wymarzone dwie kreseczki i nie wiem za cholerę co robić .. czy odpuścić sobie czy działać 🥲 co byście zrobiły na moim miejscu ?

Zawsze najpierw wyleczyć infekcje. Nieleczona może doprowadzić do poronienia więc to za wysoka cena żeby tylko na chwilę zobaczyć kreski

Do góry