reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

To ja nie mam w sumie problemu z zajściem, a donoszeniem, więc trochę mam słabe statystyki, że ciąża dopiero po pół roku, kolejna po następnym pół roku, a trzecia zaraz po drugiej 😂 Dopiero zdałam sobie sprawę jak smutno to brzmi jak przyjmując się do szpitala na wywiadzie pytali o ilość ciąż i porodów 😝
najgorsze jest to, że pozytywny test nie oznacza pozytywnego zakończenia

reklama
Ja nie będę ukrywać ze marzy mi się córeczka mała ,ale myśle ze nie będę zawiedziona jak będzie synek 🙈 mam nadzieje ze nie jestem dziwaczką przez to ze mam takie wyobrażenia pomimo ze nie jestem nawet w ciąży .. a co najdziwniejsze to w moich wyobrażeniach ma brązowe ciemne włoski,mega dziwne ze nawet nie jestem w ciazy a przez długi czas w mam wyobrażenia o tym że będzie to córa i do tego brunetka 😝 śmiesznie będzie jak okaże się kiedyś jak wyjdzie synek a do tego blondasek 😆 powiedzcie mi dziewczyny czy tez tak macie że macie jakieś wyobrażenia o swoim pierwszym bobasie kiedy jeszcze w ciazy nie jesteście 😜?
Ja się śmieje, że jak się poda na nas rodziców, to od dziecka będzie w kasku i z ochrniaczami chodziło 😂😂😂

najgorsze jest to, że pozytywny test nie oznacza pozytywnego zakończenia
Ola Żebrowska kiedyś w wywiadzie powiedziała że na widok pozytywnego testu czuje mieszankę radości i strachu. Ja jeszcze nie widziałam dwóch kresek ale bardzo rozumiem co miała na myśli po tym co czytałam na forum 😔

Ja to poprostu nawet nie mogę tego czytać 🙈.

Ja czekam na powrót do domu zrobię test owu, bo dziwnie, że czuję, aż tak dziś jajnik, tak boli jak nigdy, może owu sama sobie przyjdzie 😂😂(tak wiem nadzieja matka głupich 😂), albo okres się zbliża 🤷‍♀️. Ale i tak ostro na 31.12 na testowanie wpisana 😂, walka do ostatniej nadzieji😂.
ja też nie mogłam tego słuchać. W ogole takie przykre. Albo chcesz dzieci albo nie. A nie "chce druga córkę, bo tak". Moja siostra też mnie rozje**la. Ma dwie córki i mi cały czas mówi "Ja nie lubie dziewczynek". Czyli co, jak mi się kiedyś córka urodzi to ona jej nie polubi? A najlepsze że sama ma dwie córki 😂

Ja nie będę ukrywać ze marzy mi się córeczka mała ,ale myśle ze nie będę zawiedziona jak będzie synek 🙈 mam nadzieje ze nie jestem dziwaczką przez to ze mam takie wyobrażenia pomimo ze nie jestem nawet w ciąży .. a co najdziwniejsze to w moich wyobrażeniach ma brązowe ciemne włoski,mega dziwne ze nawet nie jestem w ciazy a przez długi czas w mam wyobrażenia o tym że będzie to córa i do tego brunetka 😝 śmiesznie będzie jak okaże się kiedyś jak wyjdzie synek a do tego blondasek 😆 powiedzcie mi dziewczyny czy tez tak macie że macie jakieś wyobrażenia o swoim pierwszym bobasie kiedy jeszcze w ciazy nie jesteście 😜?
Ależ oczywiście że nie jesteś dziwaczka. Można w skrycie marzyć o płci, ale chodzi o takie "dobra, synek? To też dobrze, ważne że zdrowy i będzie tak kochany przez nas" A nie tak jak w poczekalni moja przyjaciółka miała łzy w oczach kiedy słyszała te głupie bezczelne baby... "niestety ale chłopak, mam nadzieję że doktor się pomylił i się urodzi córka bo chcieliśmy bardzo druga córkę. Syna nie chcieliśmy i No nie chcemy"... nosz... 🥺

No też tak myślałam, ale chyba wolałam usłyszeć od doświadczonych czy nie jest to mój wymysł🙈, zobaczę po 1 cyklu 🤷‍♀️, najwyżej w drugim wezmę 2x1. Chociaż już sama mam wątpliwości czy może nie mówił w cyklu 1x1 a może w drugim jak się nie uda to 2x1🤷‍♀️, ale raczej nie 😂🙈. Tak czy tak obaj stwierdzili, że clo od przyszłego cyklu 🙈
W ulotce clo zalecają w pierwszym cyklu 1x5, a w drugim 2x5, a przy pcos 0,5x5

Mam w takich chwilach ochotę napisać, żeby się nie załamywała, może jak będzie dorastał to zmieni płeć...

Ale miałam w swoim otoczeniu podobną sytuację, gdzie babka takim podejściem bardzo zryła swojemu synowi psychikę więc wiem, że to nie jest śmieszne
Ja tak śmiechem, żartem, ale w środku to we mnie się gotuje.

Bardzo mnie wkurza głupota ludzka.

Ja nie neguje wyobrażeń, bo sama też kiedyś w wielkiej miłości i zakochaniu marzyłam wręcz, żeby moje dziecko było podobne do mojego męża. Czy chłopak czy dziewczynka. Ale nigdy, przenigdy, ani jeden raz nie myślałam w sposób taki że żałuję, że jestem w ciąży z córką, czy że jeżeli uda mi się zajść i będzie znów dziewczynka, to będę zawiedziona.
O właśnie o takie podejście chodzi 😊

reklama
Ależ oczywiście że nie jesteś dziwaczka. Można w skrycie marzyć o płci, ale chodzi o takie "dobra, synek? To też dobrze, ważne że zdrowy i będzie tak kochany przez nas" A nie tak jak w poczekalni moja przyjaciółka miała łzy w oczach kiedy słyszała te głupie bezczelne baby... "niestety ale chłopak, mam nadzieję że doktor się pomylił i się urodzi córka bo chcieliśmy bardzo druga córkę. Syna nie chcieliśmy i No nie chcemy"... nosz... 🥺
wiadomo takie podejście jest mega przykre..bo jak można być zawiedzionym tak bardzo z powodu płci dziecka ..

Do góry