reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
NI znajduję właśnie informacji na temat typu tego kwasu w Inofolic... Jedno jest pewne: gdy porównamy ceny Inofolic i Pregna Start, różnica jest znacząca...
No jest bo dawka miesięczna prawie 70zł dlatego chciałam się dopytać czy to na prawdę jest dobre bo nie bd mi szkoda kasy jeżeli to ma na prawdę dobre działanie nie chce kupować badziewia 🙈

No jest bo dawka miesięczna prawie 70zł dlatego chciałam się dopytać czy to na prawdę jest dobre bo nie bd mi szkoda kasy jeżeli to ma na prawdę dobre działanie nie chce kupować badziewia 🙈
Inofolic to mio-inozytol i fakt, ze ma kwas foliowy. Ja biorę i puerie uno i akurat inofem. Mio-inozytol wspomaga wzrost komórek jajowych i reguluje trochę hormony, wiec jest polecany, gdy jest pcos, nie ma owulacji itp.

Preparaty typu inofolic i inofem zawierają kwas foliowy, wiec bierze się go wówczas podwójnie, ale na na forum polecały dziewczyny z Aliness. Tam kwasu foliowego już nie ma.

Na pewno nie myślałabym w kategorii albo pueria albo inofolic. Ginekolog mogła mieć trochę co innego na myśli, niektórzy ginekolodzy nic nie mówią o tym, żeby brać suplementy typu pueria w okresie starań, wiec inofolic miał zapewnić Ci inozytol i kwas foliowy. I tyle. Natomiast nie zapewnia choliny, DHA itd.

reklama
Ja też kocham ziemniaki <3

U mnie mąż wczoraj dostał skierowanie na badania: TSH, FT3, FT4, ANTY-TG i ANTY-TPO oraz na USG tarczycy.
Badania z krwi zrobione dzisiaj, a na termin na USG czekamy, zobaczymy co tam się okaże.
Bo w środę wynik TSH wyszedł 4,4

Do góry