reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

U nas nie ma nikogo tak emocjonalnego jak ona. I tak jest od urodzenia xD także ewentualnie podmienili ją w szpitalu. Nasz wpływ też nie bardzo, bo ja nie będę ukrywać, że czasem już nie wytrzymuję i mówię coś w stylu: czego znowu płaczesz - bo naprawdę to nie jest tak, że ona ma powód, zwykle płacze bez powodu - bo nie wiem kwiatek jest czerwony i jest taki piękny.
O ile mogłabym zrozumieć, że płacze o nowego iphona bo jest rozpuszczona, to serio nikt u nas się nie wzrusza od pierdół. Nawet J. ma coraz częściej takie WTF - przeraża mnie to, bo w mojej ocenie będzie jej bardzo ciężko w życiu bo ja uważam, że dupę trzeba mieć twardą

Edit. Co do wiary w znaki :p to wiesz nie wierzysz, a ja np. widzę u Ciebie wiele wspólnych cech z moim bratem (07.05 :) ) a jednak się nie znacie xD
Ja jestem bliźniakiem i też jestem tak emocjonalna że to dramat ! Wzruszam się na każdym kroku a mimo to mam twarda dupę bo mimo tego co mnie spotkało pre dalej do przodu , jeszcze nie do końca z uniesioną głową ale jednak. Także jedno nie wyklucza drugiego :)

reklama
😭

Gdzieś tam głęboko wiedziałam że nawet małe dawki alkoholu to źle ale zaczął się okres świąteczny i szczególnie w pracy jak nagle na imprezie nic nie pije to mogliby coś podejrzewać ☹️ więc teraz zdarza mi się kieliszek czy dwa max czerwonego wina tygodniowo 😐
Dla mnie takie skrajne podejście jakie u Ciebie widac jest szkodliwe dla głowy. Teraz masz płaczki, że pijesz 2 lamki wina w tygodniu i napewno cała Twoja płodność idzie w pisdu. To nie jest tak!
wiadomo, trzeba mieć świadomość, ze alko jest szkodliwe, ale wypicie od czasu do czasu lamki wina nie dprawi, ze Twoje jajka umrą a Twoje endo bedzie miało pół milimetra.
Nie propagujmy skrajnych podejsć, bo nigdy nie są dobre.

Dla mnie takie skrajne podejście jakie u Ciebie widac jest szkodliwe dla głowy. Teraz masz płaczki, że pijesz 2 lamki wina w tygodniu i napewno cała Twoja płodność idzie w pisdu. To nie jest tak!
wiadomo, trzeba mieć świadomość, ze alko jest szkodliwe, ale wypicie od czasu do czasu lamki wina nie dprawi, ze Twoje jajka umrą a Twoje endo bedzie miało pół milimetra.
Nie propagujmy skrajnych podejsć, bo nigdy nie są dobre.
nie no na szczęście teraz własnie nie robię takiego dramatu i pije te 2 kieliszki wina bo równowaga musi być a więcej nawet nie chce bo na starość głowa jakby nie ta sama 😉 ale bardziej smakowało gdy myślałam że jego niewielkie ilości mogą mieć pozytywne skutki 😉

o to to, ja chyba też zrozumiałam że to może potrwać więc oczywiście lepiej o siebie dbać ale też walnąć czasem chociaż te winko

Moja koleżanka stara się od 11 miesięcy i nawet na podróż poślubna nie pojechała bo nie chce latać w razie czego. Z miesiąca na miesiąc wpada w coraz większą depresję bo wszystko jest podporządkowane temu by zajść ☹️

Ja, mająca za planowe i częściowo opłacone wakacje w sierpniu 2023

Suspicious Monkey GIF by MOODMAN

reklama
Wiem, że ten temat już był poruszany, ale strasznie mnie przeraża to że w Polsce nie można odmówić alkoholu :o
ja jestem w UK ale alkoholicy nawet gorsi 🤣

To nawet nie chodzi o to że nie można odmówić, wiadomo że nikt mnie nie zmusza. Bardziej chodzi o to ze skoro wcześniej piłam a teraz nagle odmawiam na imprezach świątecznych to ludzie w pracy mogą pomyśleć że coś jest na rzeczy i mi się przyglądac a to chyba dodaje tylko stresu ☹️ w każdym razie dobra podpowiedź z tym że jestem na lekach i nie mogę!

Do góry