reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Mój mąż ma dziś telewizytę u endokrynologa.
Ciekawe czy uda się załatwić skierowanie na dalsze badania tarczycy bo TSH 4,4
:(
a podobno najlepiej jakby była do 3
Czy któryś z Waszych Panów ma problem z tarczycą?

reklama
U mnie na imprezach rodzinnych nigdy na stole nie ma alkoholu jest tylko informacja że jeżeli ktoś ma ochotę na wino to żeby powiedział . Wesela to już inna sprawa …

Mówiliście o kwasach foliowych brała któraś inofolic? Taki kwas foliowy przy staraniach poleciła pani ginekolog braliście - polecacie a może macie coś lepszego?

No średnio teraz w promkach widziałam między 22-35zl😂. Akurat muszę kupić bo likiery na święta rodzinie robię, więc jestem w temacie 😂😂😂🙈
A to ja nawet nie zerkałam ostatnio po ile wóda ale że sraj taśma mega droga to prawda , wczoraj nawet chyba w faktach mówili że podrożała o ok 120%
ja chciałam zobaczyć czym się raczy moja chrzestna, z którą nie gadam od lat ale widzę co wyczynia na fb i sprawdziłam z ciekawości - była to jakaś Staromiejska czy coś, opisana jako „najtańsza wódka w Polsce produkowana dla Biedronki” i cena w okolicach 15 zł 😳 za 500ml oczywiście. Natomiast wczoraj 10 rolek Reginy w Auchan za 22 zł 😬 także tego - taniej wyjdzie się podmywać gorzałą niż podcierać 🫣🤣

otóż to. No ja ogólnie w moim otoczeniu nie spotkałam się z namawianiem do alkoholu.
Jedynie spotkałam sie np na weselu, jak siedziałam obok kogoś obcego, co musiał się najebać przed północą i był wielce zdziwiony i wręcz wkurzony, ze mój Stary nie chce z nim pić kieliszka co 5 min..
No kiedyś też zabawy weselne były bardzo alkoholowe, teraz już to odeszło w miarę.

ja chciałam zobaczyć czym się raczy moja chrzestna, z którą nie gadam od lat ale widzę co wyczynia na fb i sprawdziłam z ciekawości - była to jakaś Staromiejska czy coś, opisana jako „najtańsza wódka w Polsce produkowana dla Biedronki” i cena w okolicach 15 zł 😳 za 500ml oczywiście. Natomiast wczoraj 10 rolek Reginy w Auchan za 22 zł 😬 także tego - taniej wyjdzie się podmywać gorzałą niż podcierać 🫣🤣
Haha odkażanie w gratisie 😂😂😂.

No kiedyś też zabawy weselne były bardzo alkoholowe, teraz już to odeszło w miarę.
no kiedyś też wesela były takie, żeby się nawalić jak najbardziej i najmocniej. Ale to wynikało z tego, ze kiedyś wódka chyba nie była tak dostępna jak teraz. I nikt nie pił drineczków do filmu czy wina do obiadu.
Moim zdaniem bardziej ryzykowany jest drineczek po pracy niż najebać się raz a porżadnie raz na miesiąc.

reklama
Jak ktoś zaczyna starania i ma wszystko w porządku z owulacją to chyba od razu nikt go nie wrzuca na stymulację 🤷
No nie do końca. Piszę z dziewczyną która 2 miesiące temu odstawiła tabletki antykoncepcyjne bo chce się starać o dziecko, poszła do lekarza w drugim cyklu po odstawieniu a on do niej, że nie będzie owulacji bo w 10dc ma małe pęcherzyki więc dał jej aromek. 🤷‍♀️

Do góry