reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Mój mąż ma dziś telewizytę u endokrynologa.
Ciekawe czy uda się załatwić skierowanie na dalsze badania tarczycy bo TSH 4,4
:(
a podobno najlepiej jakby była do 3
Czy któryś z Waszych Panów ma problem z tarczycą?

reklama
U mnie na imprezach rodzinnych nigdy na stole nie ma alkoholu jest tylko informacja że jeżeli ktoś ma ochotę na wino to żeby powiedział . Wesela to już inna sprawa …

Mówiliście o kwasach foliowych brała któraś inofolic? Taki kwas foliowy przy staraniach poleciła pani ginekolog braliście - polecacie a może macie coś lepszego?

No średnio teraz w promkach widziałam między 22-35zl😂. Akurat muszę kupić bo likiery na święta rodzinie robię, więc jestem w temacie 😂😂😂🙈
A to ja nawet nie zerkałam ostatnio po ile wóda ale że sraj taśma mega droga to prawda , wczoraj nawet chyba w faktach mówili że podrożała o ok 120%
ja chciałam zobaczyć czym się raczy moja chrzestna, z którą nie gadam od lat ale widzę co wyczynia na fb i sprawdziłam z ciekawości - była to jakaś Staromiejska czy coś, opisana jako „najtańsza wódka w Polsce produkowana dla Biedronki” i cena w okolicach 15 zł 😳 za 500ml oczywiście. Natomiast wczoraj 10 rolek Reginy w Auchan za 22 zł 😬 także tego - taniej wyjdzie się podmywać gorzałą niż podcierać 🫣🤣

otóż to. No ja ogólnie w moim otoczeniu nie spotkałam się z namawianiem do alkoholu.
Jedynie spotkałam sie np na weselu, jak siedziałam obok kogoś obcego, co musiał się najebać przed północą i był wielce zdziwiony i wręcz wkurzony, ze mój Stary nie chce z nim pić kieliszka co 5 min..
No kiedyś też zabawy weselne były bardzo alkoholowe, teraz już to odeszło w miarę.

ja chciałam zobaczyć czym się raczy moja chrzestna, z którą nie gadam od lat ale widzę co wyczynia na fb i sprawdziłam z ciekawości - była to jakaś Staromiejska czy coś, opisana jako „najtańsza wódka w Polsce produkowana dla Biedronki” i cena w okolicach 15 zł 😳 za 500ml oczywiście. Natomiast wczoraj 10 rolek Reginy w Auchan za 22 zł 😬 także tego - taniej wyjdzie się podmywać gorzałą niż podcierać 🫣🤣
Haha odkażanie w gratisie 😂😂😂.

No kiedyś też zabawy weselne były bardzo alkoholowe, teraz już to odeszło w miarę.
no kiedyś też wesela były takie, żeby się nawalić jak najbardziej i najmocniej. Ale to wynikało z tego, ze kiedyś wódka chyba nie była tak dostępna jak teraz. I nikt nie pił drineczków do filmu czy wina do obiadu.
Moim zdaniem bardziej ryzykowany jest drineczek po pracy niż najebać się raz a porżadnie raz na miesiąc.

reklama
Jak ktoś zaczyna starania i ma wszystko w porządku z owulacją to chyba od razu nikt go nie wrzuca na stymulację 🤷
No nie do końca. Piszę z dziewczyną która 2 miesiące temu odstawiła tabletki antykoncepcyjne bo chce się starać o dziecko, poszła do lekarza w drugim cyklu po odstawieniu a on do niej, że nie będzie owulacji bo w 10dc ma małe pęcherzyki więc dał jej aromek. 🤷‍♀️

Do góry