reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
u nas dzis na sniadanie jajeczniczka na masełku i kanapka z masełem była i do tego herbatka - zjedzone :-D

musze obiad wymyslic ! :szok:

A może kaszkę zamiast mleka zrobić? :confused: Tylko szkoda by mi było, bo on sobie rano pije z niekapka, a ja w tym czasie odkurzam i robię mu miejsce do zabawy ;-)

dziewczyny poradzcie cos prosze.........wykanczaa mni te nierzespane noce i staram sie dosc czemu tak jest, czy takie dziecko, czy to budzenie nawykowe, czy o co chodzi. on tez juz nie powienien jesc w nocy. probowalam dodawac kleik do mleka jak sie budzi o ok 24 ale to nie pomaga dalej budzi sie ok 3:30 i steka, przewraca sie z boku na bok i usnie jak dostanie mleko. czasami tez jak nie zje mleka z kaszka przed spaniem to dawalam mu przez sen ok 21-22 i o dziwo przesypial wtedy do jakiejs 2-3, wtedy dostal mleko i spal spokojnie do tej 6 powiedzmy. i mam teraz metlik w glowie, czy calkowicie rezygnowac z tych karmien nocnych czy dawac mu jeszcze jesc ok 22. co byscie poradzily???? bo czy zeby moga go tak dlugo meczyc?????

marta moja mała od dłuższego czasu budzi się raz na jedzenie (pierś), czasami jej się zdarzy przespać całą noc bez jedzonka:-)
tak 19,30 daję jej porcje kaszki, kapiel, i tak 20,30 pierś, i z reguły ok. 3 w nocy Emilka budzi sie na mleczko, i śpi do rana.
Dużo też pewnie zależy od wagi dziecka, bo jak głodomorek to może się budzić częściej w nocy do jedzonka, z drugiej strony córa mojej koleżanki (ma ponad 1,5roku) do tej pory budzi się w nocy 2-3 razy do piersi a jest szczuplutka...

a dalej budzi sie ok 3:30 i steka, przewraca sie z boku na bok i usnie jak dostanie mleko
dobrze wiem o czym piszesz, moje skaby takze sie budza ok 3.00 ale nie na mleko, czesciej to związane z niewygodna pozycja spania, glowka pod szczebelkami albo wzdeciami, popruje troche w gatki na rekach :) i usypia

ale doly pod oczami zostana juz chyba na stale z niewyspania, znacie na to jakies sposoby? lod i maseczki z ogorka nie pomagaja

reklama
Do góry