reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Anapi, no właśnie u nas było tak, że chciałam dać surowe żółtko do zupki, żeby się w niej ścięło i, oczywiście, wpadło też trochę białka. No i mały dostał strasznych suchych plam... Tak więc póki co rezygnujemy z tego pomysłu.

reklama
No to Zolza musicie jeszcze poczekac. Ja poczatkowo bardzo dokladnie oddzielalam zoltko od bialka, a teraz jak odrobina wpadnie to sie nie przjmuje.

Dzięki dziewczyny :* jakos całkiem umknęły mi te własciwosci óżltka, pojęcia nie miałam że to takie ważne... juz poinstruowałam T (bo to On częściej gotuje dla Majki) i się poprawimy :)

Aestima, dodałam mm do makaronu ze szpinakiem - jakie to smaczne wyszło! :-D

A my dziś mieliśmy pierwszą próbę blw - zrobiłam małe pulpeciki [zmielone mięso królika z ryżem] i brokuł. Młody średnio zainteresowany, ale jutro będziemy znowu próbować :-)

Tych pulpecików zrobiłam więcej i pomroziłam. Zrobiłam połowę z ryżem, a połowę z kaszką wielozbożową - fajnie się polepiły :-)

reklama
Moje dziecko pierwszy posiłek zjada o 8:00. Jest to mm na 210ml wody + 3 miarki kleiku ryżowego. I odstawił mi dziś rano scenkę - zjadł wszystko i się rozwył, bo chciał jeszcze :szok: Dałam mu na szybko pół kromki suchego chleba, to zadowolony wcina. Ale w szoku jestem i zastanawiam się, jak karmić tego mojego żarłoka...

Do góry