reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
Martadelka, no nie o to chodzi :rofl2: Madzioolka napisała, że na zapuchniete oczy tylko fluid/puder pomoże. Ja nie używam, więc chodziłabym taka opuchnięta. Więc moje dziecko stwierdziło, że nie chce takiej matki, to pośpi w nocy - tak to miało być :-p

no ja też zrozumiałam, że wpływa:-D

a tak na poważnie: czy i jakie przekąski dajecie dzieciaczkom? a na spacer co oprócz picia dajecie?
moja dostaje dziennie 1-2 biszkoptów bądź misiaczków-chrupaczków.

Staram się ograniczać biszkopty - max 1 dziennie, a czasami i nie. Mały aż się trzęsie, jak widzi, że zaglądam do barku i szeleszczę... Nie podoba mi się to. Wolę dać chrupki kukurydziane albo ryżowe.

A my dziś obiad dwudaniowy będziemy mieć. Zaraz zupka jarzynowa z kaszą, a później pulpecik z ziemniakiem i marchewką. Zobaczymy, co Edi na to ;-)

Emilka nigdy nie zjada całego biszkopta na raz i nie 'trzęsie' się na ich widok;-)
chrupkom ryżowym i kukurydzianym Emilka mówi niestety 'nie':-(

Marysia dostaje na spacerze chrupki kukurydziane albo wafle ryżowe. Te zwykłe naturalne, nie te dla dzieci. Te z hippa są straszliwie twarde. Biszkoptów nie dostanie bo to z masłem w składzie.

reklama
Trasiu, ja też daję te zwykle.

Aestima, zmieliłam ugotowane mięso królika i zmieszałam z ryżem ;-) Ulepiłam pulpeciki i zamroziłam. Wyjmuję, wrzucam na chwilę do wody i gotowe :-) Zrobiłam też z kaszką wielozbożową, ale te zostaną do zupek, bo się, niestety, rozpadają. Muszę dopracować przepis ;-)

Do góry