reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Beja ja robię tak samo. Gotuję na trzy dni, czyli moje gotowe danie stoi w lodówce max 48h tak jak słoik. Założyłam, że skoro słoik może to moje też:-) I potem dodaję kaszkę i oliwę.

reklama
Mati zawsze jadł oje zupki, od czasu jak mało rozdrabniam nie chce, choć mu potem jeszcze rozdrobnie mocno na papke to pluje a słoiczkowe grudki zjada :eek:

kasza jaglana nie ma glutenu, ale biszkopty owszem :) Hanula wcina ją od jakiegoś czasu, ale odstawiliśmy, bo była jakaś niewyraźna, nie wiem, czy od glutenu, czy od ząbkowania :) w poniedziałek startujemy po raz kolejny z glutenem. Oglądałam kupki i są identyczne jak te po glutenowej kaszce.

a ja, jako że nie ugotowałam dziś zupki, dałam Małemu słoiczek Hippa - mus ze szpinaku z ziemniakiem; gębę wykręca, takie to ohydne, ale Leo wciągnął bez szemrania - dziwoloąg;-)Ninka pluła tym na metr gdy byla w podobnym wieku;

andariel - mój uwielbia szpinakową z ziemniaczkami tą z Hippa ale ja dodaję do tego troszkę przegotowanej ciepłej wody - bo tak od razu ze słoika jest starsznie gęsta :))

dzisiaj na obiad mamy warzywa z łososiem :)) wczoraj się wykręcał zobaczymy moze dzisiaj będzie lepiej :)

Kiedy uczyliście pić z kubeczka???

bo ostatnio słyszałam, że nawet 4-miesięczne maluchy można uczyć - hmmm zastanawia mnie to bo mój jeszcze nie siedzi samodzielnie no chyba że przypięty pasami w krzesełku ;/

reklama
Kosmata mama niektóre z maluchów już pija z doidy cup, musisz popróbować jak to u Was wygląda bo moja Maja nie umie jeszcze, nie wie co z tym zrobić i kubek lata po całej kuchni a Ona cala zalana zawartością więc ja jeszcze poczekam aż bardziej będzie czaić o co chodzi :)
A warzywami z rybą moja pogardziła, nie dziwię się bo zapach był paskudny, a jeszcze po karmieniu zapomniałam od razu zaprać tetrę to smród był na cały dom... więc nie kupuję ryby :)

Angel możesz dawać Biance wszystkie te owoce które są też w słoiczkach dla tego przedziału wiekowego czyli jabłka, gruszki, banan, morele, brzoskwinie, jagody, śliwki, winogrona i nie pamiętam co tam jeszcze :)

Do góry