Moj lubi moje zupki bardziej niz sklepowe wiec gotuje ostatnio, dajemy - ziemniak, marchew, brokul, dynia, kalafior (narazie malutko). Teraz szukam groszek, pomidory, szparagowke - ale chce bio lub mrozone. Mieso lub rybe nalezy gotowac osobno, bo wywaru nie nalezy podawac, nie pamietam dlaczego.
reklama
katamisz
Fanka BB :)
Aestima u nas też 120 ml i 4 miarki a powinna już więcej zjadać no ale po co mam ją zmuszać skoro więcej nie chce.
No ale tu Benio i Olek wymiatają pod względem ilości zapotrzebowania na mleko
Co do zupek to zgodzę się z moon nie gotujemy jeszcze na wywarze tylko wywar odlewamy i dodajemy świeżej wody i jarzynki i na nowo gotujemy.Ja tak gotowałam Igorowi do roku.
Muszę Wam polecić świetną kaszkę z mlekiem i herbatnikami
Opinie o Babydream, Kaszka mleczna z herbatnikami Rossmann - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl .Smakuje obłędnie!!Do 150 ml wody dodaje sie tylko 5,5 łyzki kaszki i gotowe.My zajadamy ją raz dziennie na drugie śniadanie i powiem Wam ,że moje dziecko zjada 150 i jeszcze zagląda do miseczki;-)A te inne kleiki owocowe z mlekiem też zjada ale już nie w takich ilościach i mniej chętnie;-)To dla tych co nie mają problemów z glutenem.
No ale tu Benio i Olek wymiatają pod względem ilości zapotrzebowania na mleko
Co do zupek to zgodzę się z moon nie gotujemy jeszcze na wywarze tylko wywar odlewamy i dodajemy świeżej wody i jarzynki i na nowo gotujemy.Ja tak gotowałam Igorowi do roku.
Muszę Wam polecić świetną kaszkę z mlekiem i herbatnikami
Opinie o Babydream, Kaszka mleczna z herbatnikami Rossmann - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl .Smakuje obłędnie!!Do 150 ml wody dodaje sie tylko 5,5 łyzki kaszki i gotowe.My zajadamy ją raz dziennie na drugie śniadanie i powiem Wam ,że moje dziecko zjada 150 i jeszcze zagląda do miseczki;-)A te inne kleiki owocowe z mlekiem też zjada ale już nie w takich ilościach i mniej chętnie;-)To dla tych co nie mają problemów z glutenem.
moj ostatnio dostal na chwilke do zabawy piętke z chlebA ale ją wąchał i wąchał az wziął do buzi i skrzywił się jakby kwaśne dostał pociamkał i zabrałam bo się rozmiękkła ciagle mam schiza ze on połknie ale mu sie przylepi gdzies ten chlebek
katamisz
Fanka BB :)
Ironia ja też dawałam Gracji już piętkę od chleba ale powiem Ci ,że duzo lepiej sprawdza się czerstwiejszy chlebek bo tak szybko nie zmięknie w buzi.Moja młoda zajada się herbatnikami "pierwsze ciasteczka" uwielbia je!!Są fajne bo tyle co je włoży do dzioba pociamka dwa razy i już go nie ma.
andariel
mama super dwójki :]
Aestima - to znalazłam w necie o k.jaglanej :
• Kasza jaglana - dobre źródło błonnika, witamin PP, B1 oraz żelaza. Nie zawiera glutenu.
My dajemy 1 łyżkę na 0,5 l wywaru
(warto ją dobrze przepłukać, żeby posmaku goryczy nie było)
• Kasza jaglana - dobre źródło błonnika, witamin PP, B1 oraz żelaza. Nie zawiera glutenu.
My dajemy 1 łyżkę na 0,5 l wywaru
(warto ją dobrze przepłukać, żeby posmaku goryczy nie było)
witam witam
mam do was pytanie, czy myslicie ze mozna dawac mrozone jarzyny do zupki dla niemowlaka? ja nie mam dostepu do eko warzyw ani tym podobnych dlatego tak sie wlasnie nad tym zastanawiam. Słyszalam ze sa zdrowsze niz swieze i to wlasnie zima. Co myslicie?? Mój młody nie ma alergii i kilka razy ugotowalam mu zupki z warzywkami ze sklepu ale wolalabym to ograniczyc. HELP!
mam do was pytanie, czy myslicie ze mozna dawac mrozone jarzyny do zupki dla niemowlaka? ja nie mam dostepu do eko warzyw ani tym podobnych dlatego tak sie wlasnie nad tym zastanawiam. Słyszalam ze sa zdrowsze niz swieze i to wlasnie zima. Co myslicie?? Mój młody nie ma alergii i kilka razy ugotowalam mu zupki z warzywkami ze sklepu ale wolalabym to ograniczyc. HELP!
traschka
Mama Marysi
Beja myslę że jak najbrdzaiej mrozone można! Ja zamierzam niebawem gotować w większch ilościach i mrozić, bo nie mam szans na gotowanie codziennie.
reklama