reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
no to ładnie co do smoczków zacofana jestem :zawstydzona/y: teraz tylko muszę znaleźć sklep w którym można się zaopatrzyć w takie akcesoria a jak nie znajdę to net mi zostanie...

Ja już mam trochę wyrzuty sumienia, bo kupiłam jeszcze 4 ( więcej pieluch w pace), ale już od tygodnia jajka i siuraczek jakieś takie " pogniecione", więc chyba 5 będą lepsze. Ale w 3 też by się zmieścił- ostatnio wzięłam od koleżanki i z ciekawości spróbowałam- spokojnie się mieści, tylko luzu jajcom brak:-D:-D:-D

Andariel, a ile Leoś waży?

Aestima, Bartek naprawdę nie ma ciasno w tych pieluchach. Moze ma małą dupcię, nie wiem :) A pielucha do kolan, no co Ty, jak się w tym ruszać? ;) Jak byłam u Szeligi, to mówiła, żebym nie używała wielo, bo właśnie za duże i nie pozwalają na swobodne poruszanie. Mamy pozwolenie od teraz, ale jeszcze się nie zabrałam...
Jajeczka jasne, muszę mieć luźno i nie wolno ich przegrzewać, ale do kolan to chyba przesada :)

Ironia, ona miała być wycofana, jak się Jasiek urodził (wtedy Lovi wchodziło), ale bardzo możliwe... Ja tam kilka ustników jeszcze mam w zapasie, a poza tym niedługo przejdziemy na kubek, więc nie będzie problemu :)

Zebra, popatrz na fotki Miesiowe- Ma pieluchę do kolan, ale jak ubiorę rajstopki czy też spodenki to ją tak opasają, że zupełnie normalnie, swobodnie się porusza i wygląda i po prostu jak się zleje i pielucha robi się nabita, to jajka mniej że tak powiem "dostają", są mniej ściśnięte. A lekarz nas pochwalił, bo mówi, że wszyscy chłopcy w za małych przychodzą- co innego dziewczynki- tu pieluszka może być bardziej dopasowana.

Nie wiem czy dobrze to wyjasniłam- ona jest do kolan (trochę naciągnięta), po ubraniu spodni/ rajstop tak się układa jak normalnie mniejsza pielucha ale przy siusianiu tego wkładu chłonnego jest jakby więcej i nie są tak ściśnięte jajeczka i penis. Mnie tak przeszkoliła ( w kwestii wielkości) koleżanka, której synek ma 10 m-cy ( a waży mniej niż Mieszko)i już dawno nosi 5;) Okrzyczała mnie w sierpniu, że jeszcz 3 i pokazała jakie jajk zduszone ( ja tego wcześniej nie widziałam). Ją z kolei przeszkoliła w kwestii rozmiaru dla chłopców pediatra. ALe może bartolini ma mniejszą pupcię niż miesiowa?? Bo to nie tylko o kg chodzi przecież:)

Jasne, jasne, ja rozumiem :) Dokładnie, może mają inne figurki, pamiętam jak przechodziliśmy na 3 i tez okazało się, że Wy już do 4 się szykujecie :)

reklama
No więc własnie:)
A my się sekundę temu przebieraliśmy, to zrobiłam foty o co mi chodzi:-D
P1120305.JPGP1120306.JPGP1120307.jpg na 1 fotce widać, że sięga prawie do kolan, na 2 body już ją ładnie "zbiera" na 3 już ma rajty i widać, że pielucha a żaden sposób go nie krępuje, nie ogranicza:)

Zebra, a może to o wielkość klejnotów chodzi?:-D :-D:-D Żartuję sobie, ale dupki rzeczywiście jedna bardziej- inne mniej wystające i szerokość bioderek też, więc pewni to o to chodzi:tak: Bo Miesio taki znowu duży nie jest- tu na zdjęcich wyszły mi nózki serdelki,ale w realu takich w sumie nie ma i waży nieco ponad 9 kg- chyba tak normalnie:-)

Do góry