reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
no to ładnie co do smoczków zacofana jestem :zawstydzona/y: teraz tylko muszę znaleźć sklep w którym można się zaopatrzyć w takie akcesoria a jak nie znajdę to net mi zostanie...

Ja już mam trochę wyrzuty sumienia, bo kupiłam jeszcze 4 ( więcej pieluch w pace), ale już od tygodnia jajka i siuraczek jakieś takie " pogniecione", więc chyba 5 będą lepsze. Ale w 3 też by się zmieścił- ostatnio wzięłam od koleżanki i z ciekawości spróbowałam- spokojnie się mieści, tylko luzu jajcom brak:-D:-D:-D

Andariel, a ile Leoś waży?

Aestima, Bartek naprawdę nie ma ciasno w tych pieluchach. Moze ma małą dupcię, nie wiem :) A pielucha do kolan, no co Ty, jak się w tym ruszać? ;) Jak byłam u Szeligi, to mówiła, żebym nie używała wielo, bo właśnie za duże i nie pozwalają na swobodne poruszanie. Mamy pozwolenie od teraz, ale jeszcze się nie zabrałam...
Jajeczka jasne, muszę mieć luźno i nie wolno ich przegrzewać, ale do kolan to chyba przesada :)

Ironia, ona miała być wycofana, jak się Jasiek urodził (wtedy Lovi wchodziło), ale bardzo możliwe... Ja tam kilka ustników jeszcze mam w zapasie, a poza tym niedługo przejdziemy na kubek, więc nie będzie problemu :)

Zebra, popatrz na fotki Miesiowe- Ma pieluchę do kolan, ale jak ubiorę rajstopki czy też spodenki to ją tak opasają, że zupełnie normalnie, swobodnie się porusza i wygląda i po prostu jak się zleje i pielucha robi się nabita, to jajka mniej że tak powiem "dostają", są mniej ściśnięte. A lekarz nas pochwalił, bo mówi, że wszyscy chłopcy w za małych przychodzą- co innego dziewczynki- tu pieluszka może być bardziej dopasowana.

Nie wiem czy dobrze to wyjasniłam- ona jest do kolan (trochę naciągnięta), po ubraniu spodni/ rajstop tak się układa jak normalnie mniejsza pielucha ale przy siusianiu tego wkładu chłonnego jest jakby więcej i nie są tak ściśnięte jajeczka i penis. Mnie tak przeszkoliła ( w kwestii wielkości) koleżanka, której synek ma 10 m-cy ( a waży mniej niż Mieszko)i już dawno nosi 5;) Okrzyczała mnie w sierpniu, że jeszcz 3 i pokazała jakie jajk zduszone ( ja tego wcześniej nie widziałam). Ją z kolei przeszkoliła w kwestii rozmiaru dla chłopców pediatra. ALe może bartolini ma mniejszą pupcię niż miesiowa?? Bo to nie tylko o kg chodzi przecież:)

Jasne, jasne, ja rozumiem :) Dokładnie, może mają inne figurki, pamiętam jak przechodziliśmy na 3 i tez okazało się, że Wy już do 4 się szykujecie :)

reklama
No więc własnie:)
A my się sekundę temu przebieraliśmy, to zrobiłam foty o co mi chodzi:-D
P1120305.JPGP1120306.JPGP1120307.jpg na 1 fotce widać, że sięga prawie do kolan, na 2 body już ją ładnie "zbiera" na 3 już ma rajty i widać, że pielucha a żaden sposób go nie krępuje, nie ogranicza:)

Zebra, a może to o wielkość klejnotów chodzi?:-D :-D:-D Żartuję sobie, ale dupki rzeczywiście jedna bardziej- inne mniej wystające i szerokość bioderek też, więc pewni to o to chodzi:tak: Bo Miesio taki znowu duży nie jest- tu na zdjęcich wyszły mi nózki serdelki,ale w realu takich w sumie nie ma i waży nieco ponad 9 kg- chyba tak normalnie:-)

Do góry