reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
A gerbera już wykończyliście?
ps. czy tam u Ciebie, w magicznym sklepiku są może już chusteczki i pampersy 5?? Jak tak, to chciałam się o nie uśmiechnąć i zamówić:-):-):-)

Kurczę, to tylko mój cwaniak nie chce mleka? Pociągnie sobie 60 ml i potem koniec-odpycha butlę. Próbuję mu jeszcze dawać, ale znów trzy łyki i koniec :/

Astima
Chusteczek naszych brak, a pieluchy jutro zobacze juz 5? Miesio ile wazy? To jak bedzie miał roczek rozmiarówka sie skonczy i tetra albo nocnik;-):-D
Gerber jeszcze 3 kartony.

mamusia
bedzie tylko dzieci wola co lepsze ( w tym wypadku cycek i mleczko w jednym) i "walcza" ale wtym starciu wygrana mamusiek jest pewna tylko czasu trzeba;-) krzywdy mu nie robisz - uszy do góry:-)

NIe, jeszcze 4, ale jakoś chyba ciasno.... Ponoć u chłopców pielucha ma być do kolan ze wzgl. na jajka:-D A od ilu kg są 5? Bo ponoć powinno się zmieniać ok 2 kg wcześniej... Miesio pewnie 9 z hakiem ma... Zobaczymy w poniedziałek:-)

Mgordon, on już nie jest taki gigant, nawet dosyć drobny się robi- taki w sam raz:)

No przeciez widziałam ostatnio;-) nawet na buzi jest smuklejszy i te uszka :-D:rofl2::-D
Ale co do pieluch 5 (11-25kg) moze 4+ (9-20kg)? Do kolan? ale jak pełna:-D? Czy jak mu zapne to ma siegac do kolanek? Muse pozyczyc od Miesia jedna 4 i sprawdzic czy jest róznica;-)

NIe, jeszcze 4, ale jakoś chyba ciasno.... Ponoć u chłopców pielucha ma być do kolan ze wzgl. na jajka:-D A od ilu kg są 5? Bo ponoć powinno się zmieniać ok 2 kg wcześniej... Miesio pewnie 9 z hakiem ma... Zobaczymy w poniedziałek:-)

Mgordon, on już nie jest taki gigant, nawet dosyć drobny się robi- taki w sam raz:)
Kurcze pierwsze słysze..my % to mielismy jak Filip miał 1,5 roku...
Julia ma 3 jeszcze i jeszcze spokojnie ze 2 paczki zużyjemy...choć wazy 8,6kg, to taka chudziutka jest

A obiadki narazie słoikowe Julia zjada, chyba, ze ja gotuje zupę w domu, rosołek albo ryżowa to wtedy jej sie trafi trochę wcześniej odlanego z makaronem albo ryzem..albo ziemniaczków trochę i marchewki gotowane mięso z kury - wszystko pociapane...

Ostatnia edycja:
reklama
a ja mam pytanie co do smoczków butelkowych - ja mam zestaw aventu i do tej pory używałam smoczków 1ek, tylko jak daje mleko z kaszką na noc daje smoczek z większą dziurką tzn 2kę, a Wy jak robicie? jakiej wielkości smoczki używacie?

Do góry