reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Zołzik, u nas dzisiaj słoik hipp a przedwczoraj babydream:-) Czasem można;-) Ale wczoraj dostał pyszunią zupkę groszkową a na jutro mam dynię, zrobię mu ziemniaczano- dyniową zupkę, uwielbia!

Ale jestem szczęśliwa, mama napisała, że kupiła mi dwie kaszki holle- jaglaną i orkiszową a Pani sprowadzi dla niej jeszcze owsiankę holle.
I jakiś płyn eko do mycia naczyń Miesiowych kupiła:happy:

reklama
A my odstawiliśmy gluten i wysypka zbladła... Po tej wielozbożowej kaszce najwyraźniej mu wyskoczyła. Chwilowo odstawimy ją więc. Za kilka dni wrócę do manny, jak nic się nie będzie działo. Tymczasem na jutro mam buraczki :-)

mój najmniej lubi właśnie buraczki, a takie zdrowe są!!
Zołzik, mi się też wydawało, że po odstawieniu glutów ( nasza rodzinna nazwa glutenu) zbladła, ale lek. stwierdził, że niemożliwe- gluty powodują raczej biegunki i to raczje reakcja jest opóźniona. Może to Ciebie pocieszy, bo lepiej żeby Ediś na gluty źle nie reagował. A kupole jakie ma??

u nas dzis na obiad z gerbera szynka z warzywami - bardzo młodemu smakuje :tak: i pół danonka na podwieczorek :-) a na kolację kaszka waniliowa z bobovity

i załapałam sie na testowanie kaszki nestle ale fajnie bede meic zapas na kilka miesiecy dopiero co skonczyly mi sie kosmetyki JJ :-D polecam streetcom

Aestima, niby lekarz ma rację, ale wolę podejście mojej lekarki, znaczy lekarki młodego, która twierdzi, że symptomy alergii są tak różne, że nigdy nie można stwierdzić na 100% o co cho. Tylko metodą prób i błędów. Nie mniej jednak, chciałabym bardzo, żeby Ediś tolerował "gluty" ;-) :-)
Kupy u nas przeróżne od zawsze ;-)

Ironia, Ty to potrafisz się wkręcić :-D My tylko wygrywamy - deserki dla młodego, kosmetyki dla mnie ;-)

Ostatnia edycja:
Ja jestem zapisana, ale tych ankiet nie wypełniam ,bo mi się nie chce:rofl2: Muszę kiedyś wypełnić. Koleżanka dostała się do kampanii ariela- też fajnie.

a ja mam pytanie - może się Wam wydawać głupie ale ja zaczynam dopiero "przygodę" z mm - ile Wasze dzieci wypijają mleka??? chodzi mi o to że na puszce mleka jest napisane że po 7 mcu powinno wypijać 3 razy po 210ml, mój w dzień pije przed drzemkami a jest ich koło 4 , około 100 ml raz jeszcze mniej (rzadko się zdarza 120) na noc po kąpieli wypija około 160 no i w nocy jeszcze 2 -3 razy się budzi i wypija różnie ale najwięcej wypił 100ml, czyli około 800ml mm na bank w dzień+noc wypije, i nie wiem czy to mało czy dużo:baffled::sorry2: tak dałam cyca i sam sobie wypluwał jak się najadł i nigdy nie wiedziałam ile dokładnie wypił a teraz to już nie jest tak dobrze:baffled:

reklama
mamusia a Tymcio ma też inne posiłki? Pewnie karmisz go tak jak na cycu, na żądanie ale myślę, że warto popróbować go troszeczkę przestawiać na uregulowane posiłki, mniej więcej co trzy godziny. Ilością bym się tak bardzo nie przejmowała. Marysia też wypija inaczej niż jest podane na opakowaniu i nie znam dziecka, które wypija 3x dziennie po 210ml:)

Do góry