reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Andariel, dobra kobieto, napisz mi raz jeszcze jak tą owsiankę robisz, bom zgubiła:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: No nie wiem gdzie to mam zapisnae!:-(

reklama
co dajecie jesc dzieciaczkom, jak wyglada wasz dzien zywieniowy??
moja tylko cycka by chciala... obiad jeszcze zje, ale czasem zje tylko pol i wola cycka po ktorym zaraz zasypia na 15 min

Larvuniu, nie ma co porównywać, bo np. u nas już cycka nie ma, więc zupełnie inaczej wygląda nasz "dzień żywieniowy". A i u "cycowych" dzieci przeróżnie to wygląda, w zależności od tego, ile bobo wyciąga z cycka. Jeżeli sądzisz, że Misiulka za mało je, pogadaj z lekarzem. Jednak jeśli mieści się w granicach normy [centyle] i przybiera na wadze, uważam że nie ma co się denerwować niepotrzebnie, tylko pozwolić małej na to, co lubi :-)

zolza no troche sie martwie, bo Fruciu w jej wieku juz wszystko jadl naszego... pochlanial chlebek, parowki, obiadki, owoce, chrupki, ciasteczka ,mleczko bylo tylko rano i wieczorem... choc nie mial zebow (w 9 mies dopiero) to wpitalal az mu sie uszy trzesly....
a ta tylko cycek i cycek... uwazam za sukces jak zje obiad ;-)
a jeszcze nie tak dawno jabko uwielbiala....

Wiesz, jak dla mnie parówka i chlebek w takim wieku to... :szok: :-p No ale każda z nas sama wybiera, co najlepsze dla jej dziecka. Nie mniej jednak pamiętaj, że każde dziecko jest inne, nawet te z jednej matki są różne ;-) A jak coś to pogadaj z lekarzem, żeby mieć spokój ducha :-)

zolzik niby mloda dobrze przybiera, ma pultynki tu i tam....
ale na minimum w cantylach
no i fakt mam calkiem rozne dzieci...
Fruciu byl obserwator w jej wieku a ta w miejscu fika jakby na koniu jechala... :-p
Fruciu je wszystko bez problemow, Michasia wrecz przeciwnie ;-)

To tak jak u nas było - każda inna, w innym tempie się rozwijała. Ja tam wierzę, że Miśka po prostu taka przylepą jest, że wie, że jak będzie ciągać cyca, to będzie bliziutko przy Mamusi... :-) I wykorzystuje to ;-)

ja parówek bym nie dawała tych zwyjłych a tw z gerbera sądopiero po roczku niestety... ale chlebek młody zjada zwłaszcza taki świezy z piekanri ... dzisiaj musiałam mu oddac wszystkie skórki z kanapki ;-) oczywiscie pilnowany ciagle i na oku... daje chlebek bo nie daje nic glutenowego to niech chociaz to ma :) :tak:

tak tak tak nasluchalam sie o parowkach...
moj synkowi kupowal zawsze Krolewskie, niby dobre... i od goscia co ma ubojnie i sam je robi.
Jest u nas znany i kazdy zachwala...

powiem wam, ze parówki z gerbera sa ochydne!!!!!!!!!!!!!!! i nawet moje wszystko jedzace dziecko (amela ) jak miała rok z kawałkiem nimi pluła a smierdza . . .

reklama
A u nas dzisiaj był słoiczek - babydream. K. się śmiał, że tak się zajęłam szykowaniem cudów dla niego, że na dziecko nie starczyło mi czasu :-p Cóż, raz na jakiś czas można ;-)

Do góry