reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
Mamusia - mi lekarka powiedziała, że jak kaszka jest mleczna (na mleku) to daje się ją zamiast mleka, czyli np. 4 miarki mleka i 3 miarki kaszki na mleku; natomiast jeśli jest bezmleczna, to dajeszc normalną ilość miarek mleka i do tego dodajesz kaszkę. Bo kaszka bezmleczna na wodzie, choć też może dzieciakom smakować, to są same węglowodany i nie pokrywają zapotrzebowania na białko, witaminy itd.. I dobrze Tymcio je, nic się nie martw!

mamusia - tej mannej możesz spokojnie dać miarkę na noc; chyba więcej nie, bo to gluten. Ja tam kupuję kaszki ryżowe, kukurydziane i inne bezglutenowe, więc na noc sypię znacznie więcej.. przynajmniej 5-6małych miarek.

mamusia
Oli
rano 240 ml
przed spaniem w dzien 210 ml
a wieczorem 240 ml ale to mleko z kaszka (na 240ml wody 5ł mleka i 7 ł kaszki)
No i obiadek i owoce.
Normy na opakowaniu sa srednie i przykładowe wiec tak iloscia sie nie przejmuj (czytałam kiedys u Spocka, ze do litra mm dziecko powinno wypijac max, to jedyna ksiazka która o wychowaniu i opiece traktuje serio) ;-)
Trasia ma racje dobrze by było unormowac ilosci i czestotliwosc posiłków (nie koniecznie tak jak na opakowaniu:-)) bo to ten wiek, ze mozna juz w tej kwesti conieco zdziałac:tak:

Ostatnia edycja:
hehe Olga, Ironia, chyba Was pobijemy- mój na noc przykładowo 2 cycki i 210 wody+ 7 miarek mm + 1 czubata łyżką sinlacu:tak: Choć zdarzają się wieczory kiedy w butli coś zostanie;-)

Kupiłam 2 puszki hipp- ekologiczne i 10 zł a Nan 16.99. Mogę tak po prostu zmienić?? W smaku jest takie samo:tak:

Zastanawiam się czy jeszcze 2 nie kupić;-)
Smutno mi trochę, że już mm podajemy... Ale tylko na noc póki co a rano cyc+ sinlac, sporadycznie mm zamiast sinlacu...

reklama
Do góry