reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Aestima
Posmakowała wszystkie kaszki jakie mam w domu - w skladzie bez cukru - i faktycznie sa lekko słodkie, tylko kleik ryzowy nie jest słodki.

reklama
dziewczyny, zabieram się za zamówienie eko warzyw i owoców na obiady i desery dla Mai, co oprócz tego co wymieniłam jeszcze mogę kupić? Czy dajecie mięso królika czy może być jakieś inne(jakie?)

- ziemniaki
-marchew
- brokuły
-jabłka
- banany
-pietruszka korzeń
-seler korzeń

I podajcie mi jeszcze czas gotowania poszczególnych warzyw, bo nie chcę przedobrzyć, żeby witaminy straciły...a może gotować na parze?

Mrsmoon, można gotować na parze, ale ja gotuję w wodzie z butelki i potem miksuję wszystko razem.
Co do mięska - my głównie królika mamy, ale też pierś indyka albo kurczaka - tylko ze wsi, nie fermowe.

Mrsmoon ja jeszcze gotuję buraczki czerwone, raz udało mi się kupić cukinie w eko sklepie. I podobnie jak Zołza gotuje w wodzie z butelki i z tą wodą miksuję. Osobno gotuję królika, kurczaka lub indyka i dodaje do zupki.

My z mieska gotujemy jeszcze wolowine i jagniecine. Ostatnio odkrylam fajne warzywo - brukiew, mlodemu posmakowalo. Czy ktoras wie kiedy mozna zaczac dawac kapuste (biala, wloska, brukselke)?

reklama
Hej, dziewczyny, a jak długo będziecie gotować to mięso osobno? I dlaczego? Czy to tylko dla alergików? Bo ja to już od jakiegoś m-ca gotuję Antkowi wszystko razem i miksuję z tą wodą... czemu to źle?

Do góry