reklama
Nasza Młoda dostała chrupki jakos jak miała 5miechów, załapała od razu i zajadała się nimi strasznie, od jakiegoś miesiaca tylko je kruszy w rączkach, mam wrażnie że się przejadła... dostawała je różnie max, 5 chrupków na dzień, ale widocznie jej zbrzydły albo coś... ;/
A tak na marginesie ta nasz "pediatra" zaleciła wprowadzenie wszystkich alergenów do ukończenia 7 miesiąca życia... tak też się niby starałam podawac... ale wybaczcie może Malis się zajadała czekoladką... i poznała jej samk, ale a ja miałam zamiar dawac dziecku cukier(złożony) najszybciej po 24msc. i mimo wszytsko bede się tego trzymac.
Fakt faktem glukoze dostaje w herbatce raz dziennie, reszta to woda..."Mama i ja" z Tesco, czasami Żywiec Zdrój, mi osobiście też tylko wodę dawano i jakos zyje i nie widze powodu żeby jakoś Młodej to również miało zaszkodzic... tymbardziej że mam "w rodzinie" przypadki dawania coli itp... \Dziekuję ale postoję...
A tak pozatym jemy praktcznie wszytsko "pomamłane" widelcem, fakt że bez przypraw ale jakoś nie gardzi...apetyt jest spory. Używam tylko śladowej ilości soli jodowanej. No i natkę pietruszki do smaku... sama uwielbiam pietruszkę
A tak na marginesie ta nasz "pediatra" zaleciła wprowadzenie wszystkich alergenów do ukończenia 7 miesiąca życia... tak też się niby starałam podawac... ale wybaczcie może Malis się zajadała czekoladką... i poznała jej samk, ale a ja miałam zamiar dawac dziecku cukier(złożony) najszybciej po 24msc. i mimo wszytsko bede się tego trzymac.
Fakt faktem glukoze dostaje w herbatce raz dziennie, reszta to woda..."Mama i ja" z Tesco, czasami Żywiec Zdrój, mi osobiście też tylko wodę dawano i jakos zyje i nie widze powodu żeby jakoś Młodej to również miało zaszkodzic... tymbardziej że mam "w rodzinie" przypadki dawania coli itp... \Dziekuję ale postoję...
A tak pozatym jemy praktcznie wszytsko "pomamłane" widelcem, fakt że bez przypraw ale jakoś nie gardzi...apetyt jest spory. Używam tylko śladowej ilości soli jodowanej. No i natkę pietruszki do smaku... sama uwielbiam pietruszkę
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
moje bąki jadłyby chetnie wszystko, najlepiej a naszych talerzy. Generalnie źle sie przy nich je bo chocby były pojedzone to patrzą w nasze tralerze az im slinka cieknie. No i zazwyczaj cos tam dostana na smaczek, ale niewiele bo wszystko przyprawione. Zazwyczaj im gotuje sama, czasem słoiczek. wcinaja miesko, rybke, jarzynki, ostatnio dostali do zupy kalafora i troche białej czesci pora. Zupki zageszczamy kasza manna, ryzem lub kaszka kus kus, nie dawalam im jeszcze makaronu, ale musze sprobowac. Chrupki wcinaja bardzo chetnie, a zrzeczy zakazanych bardzo smakuje im serek z domowego serniczka, wcinają go nawet oczami. no i bez mleczka ani rusz, jedza czesto ale małe porcje. wkurza mnie to bo co chwile głodni, ale nie sa w stanie duzao zjesc na jeden raz, czasem 180, ale zazwyczaj 150, 120 a w nocy jak sie obudza to 90
Oliemu zasmakowała pomidorówka z hippa, 2 dzień juz wcina i nawet nie musze mu blenderem przecierac bo tam są kluseczki, a dotej pory ewentualnie z łaska zjadał troche idealnie gładkie.
Tylko powiem wam, ze moze to moje odczucie ale ta pomidorowa z hippa jakos tak dziwnie pachnie
Ktoras z was miała moze?- taki wiekszy słoik po 7 m. , znalazłam tez pomidorowa z gerbera zobaczymy czy zasmakuje.
Tylko powiem wam, ze moze to moje odczucie ale ta pomidorowa z hippa jakos tak dziwnie pachnie
Ktoras z was miała moze?- taki wiekszy słoik po 7 m. , znalazłam tez pomidorowa z gerbera zobaczymy czy zasmakuje.
Ja gotuję mięso z kurczaka,królika i cielęcinę z listkiem, zielem i dwoma ziarenkami pieprzu; później wyrzucam przyprawy i mięso mielę; gorące wkładam do małych słoiczków i pasteryzuję ok.20 min. Tak przygotowane mięso mam na tydzień. Jest wygodniej i szybciej; bo czasem nie wyrabiam się ze wszystkim w domu i do tego z gotowaniem dla każdego coś innego, a tak ziemniaki jedzą wszyscy, warzywa na surówkę też zawsze gotuję bo Młody jest cukrzykiem; a na obiad zawsze jest ryż, ziemniaki bądź kasza jaglana więc tym sposobem nie muszę gotować w oddzielnym garnku dla każdego.
aaa oczywiście gotuję mięsa oddzielnie, bo napisałam tak jak bym wszystkie trzy rodzaje w jednym garze za jednym zamachem robiła.
Dzisiaj ryba na obiad, zobaczymy jak Antosiowi zasmakuje.
aaa oczywiście gotuję mięsa oddzielnie, bo napisałam tak jak bym wszystkie trzy rodzaje w jednym garze za jednym zamachem robiła.
Dzisiaj ryba na obiad, zobaczymy jak Antosiowi zasmakuje.
Agatek, fajny pomysł z tym mięskiem :-)
A u nas Ediś dzisiaj pierwszy raz dostał kaszkę mannę. Do tej pory tylko dodawaliśmy po pół łyżeczki/łyżeczce do posiłków, a wczoraj pani Dr powiedziała, żeby jeden posiłek zrobić całkiem glutenowy. Więc jesteśmy po pierwszej mannie na drugie śniadannie ;-)
A u nas Ediś dzisiaj pierwszy raz dostał kaszkę mannę. Do tej pory tylko dodawaliśmy po pół łyżeczki/łyżeczce do posiłków, a wczoraj pani Dr powiedziała, żeby jeden posiłek zrobić całkiem glutenowy. Więc jesteśmy po pierwszej mannie na drugie śniadannie ;-)
Aestima
Fanka BB :)
Zołzik i smakowała??
Ja chciałam się poradzić- od 2 tyg miesio dostaje czasem oprócz cycków butlę z mlekiem ( 150ml), nie mam jednak dużej butelki i zastanawiam się czy jest sens kupować czy może zakupić niekapek lovi 250 ml i z tego melko podawać? Bo w sumie po co go do butli przyzwyczajać teraz?? Jak radzicie?
to ten niekapek
Lovi Kubek treningowy 250 ml 21/831 - Kubki niekapki, bidony - Akcesoria do karmienia - Smyk - Sklep internetowy
Ja chciałam się poradzić- od 2 tyg miesio dostaje czasem oprócz cycków butlę z mlekiem ( 150ml), nie mam jednak dużej butelki i zastanawiam się czy jest sens kupować czy może zakupić niekapek lovi 250 ml i z tego melko podawać? Bo w sumie po co go do butli przyzwyczajać teraz?? Jak radzicie?
to ten niekapek
Lovi Kubek treningowy 250 ml 21/831 - Kubki niekapki, bidony - Akcesoria do karmienia - Smyk - Sklep internetowy
traschka
Mama Marysi
Aestima jeśli jeszcze przez jakiś czas zamierzasz dawać Miesiowi raz dziennie mleko w butli to raczej kup większą. Marysia wypija 120-180 wody + odpowiednia ilość miarek mleka, czyli w sumie mleka wychodzi 140-210. Przypuszaczam, że dajesz mu mleczko na noc, a takie mleczko dzieci chyba długo dostają?
reklama