reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
madzioolka w moim mleku to juz w ogóle dostała misz masz, bo po tylu miesiącach cycusiowej ostrej diety, jadłam wszystko co widziałam i dojadam dalej resztki poświąteczne;-)

Mała dostała w prezencie od ciotki gadżet do jedzenia, taki hmmmm trzymak z siateczką, do której można wsadzić owoc lub warzywko i maluch sobie ssie i mamla, bez obawy że użre więkzy kawałek i się zadławi. Dziś mamlała w tym banana i była zachwycona i zła zarazem że tak szybko się skończył, a kawałek miała spory :szok: Gadźet canpolowski

Mój Mały z jedzonka świątecznego dostał kompot z suszu rozcieńczony z wodą :)
Gosia, oj, ucałuj tego niejadka swojego:)
Wpadłam tylko na chwilkę, na główny nawet nie mam czasu zaglądać- może za kilka dni będę miała chwilę, bo na razie sajgon...

My bardzo uważamy z wprowadzaniem nowych produktów do diety, ze względu na alergię Edgarka, ale staram się co jakiś czas dodać coś nowego, żeby całkiem nie stać w miejscu :-p Dziś młody pierwszy raz spróbował gotowy deserek, który wygraliśmy w facebookowym konkursie - pałaszował, aż mu sie uszy trzęsły ;-)

my planujemy jutro zółtko ;) poki co zjadl wczoraj indyka w pomidorach - zero alergi - kupka piekna i pachnąca jak spagethii ;) i smakowało mu..na gerberze pisze po 5 mc

Haka Skakanka zjadła mi wczoraj marchewkę z rosołu. Ugotowałam dla nas na obiad a dziecko patrzyło tymi swoimi wielgaśnymi oczkami i jak tu jej nie dać :-) Sama pogryzła na ile dała radę i zjadła. Nic ej nie było. Jabłka dostaje już surowe i banany zmiksowane (ale jabłka kupujemy z hodowli ekologicznej, podobnie jak marchew i ziemniaki dla małej) Żółtko dostaje już od tygodnia (1/2 co drugi dzień) z wolnego wybiegu. Żarłok z niej nieprzeciętny :D chyba po tatusiu :-D

ugotowałam Hani warzywka na parze i przepuściłam przez maszynkę do mięsa :) Są rewelacyjne i o wiele lepiej czuć smak :)

reklama
mlody dzis mial fasolke z ziemniakami i wołowina - smakowało - tylko musialam zmielic bo jeszcze ma odruch wymiotny przy wiekszych kawalkach

Do góry