reklama
Jak Oli nie chciał jesc to troche mu dosalałam sola morska i przez kilka dni jadł, potem przestal . . . Teraz ma smaka na słodkie - by zjadł cos innego niz pomidorowa z hippa musze dodac sztypte cukru trzcinowego. Jestem z tego cholernie niezadowolona, bo Amela do tej pory bez cukru herbate pije (owocowa), a i nie soli twoargów itp., a ten mały juz inaczej nie zje . . . no kochany mały;-)
Za to dzisaj Olek wypił prawie 100ml herbatki , a od kilku tygodni nie chciał pic (tylko mleko), ale z kubka aventu, az sie smiał i machał raczkami i nogami tak mu sie podobało-mimo, ze mam tylko ten twardy ustnik (od 12m).
Za to dzisaj Olek wypił prawie 100ml herbatki , a od kilku tygodni nie chciał pic (tylko mleko), ale z kubka aventu, az sie smiał i machał raczkami i nogami tak mu sie podobało-mimo, ze mam tylko ten twardy ustnik (od 12m).
traschka
Mama Marysi
u nas też tylko koperek jak dotąd. Marysia uwielbia! Jak zrobię jakąś niedobrą zupę której mała nie chce jeść to dodaję koperek, od razu zajada
Z jedzeniem u nas nie ma problemów, ale mały nie chce pić. A za mało ma dostarczanych płynów w jedzonku. Od kilku dni udawało mu się podać ok.100ml herbatki hippa, ale nie chcę go poić herbatkami. Soczków nie cierpi, żadnych. A dziś niespodzianka - chętnie popijał samą wodę :-) Daję mu w "kapku" ;-) [niekapek bez zastawki ] i jakoś idzie :-)
andariel
mama super dwójki :]
u nas za to widze problem z grudkami w jedzeniu - to samo co u Ninki, ona tez dlugo papki wolała; ale nie robię z tego jakiegoś wielkiego problemu, przynajmniej wiem, ze się wszystko dobrze wchłania,a nie wyłazi w niestrawionych kawałkach z kupą;
z dopajaniem u nas tak sobie, bo mały jeszcze cyckowy, więc jak chce pić, to nawet jak mu podam herbatkę (a robię najzwyklejszą z herbapolu, taką mało zaparzoną - rumianek z brzoskwinią), to prędko się wkurza i domaga cyca; herbatę podaję mu w niekapku Nuby - sporo leci, ale mały daje rade
z jedzeniem problemu nie ma; no i ja dodaję odrobinę soli morskiej i wiele różnych ziół, zgodnie z książkami z zakresu 5p
z dopajaniem u nas tak sobie, bo mały jeszcze cyckowy, więc jak chce pić, to nawet jak mu podam herbatkę (a robię najzwyklejszą z herbapolu, taką mało zaparzoną - rumianek z brzoskwinią), to prędko się wkurza i domaga cyca; herbatę podaję mu w niekapku Nuby - sporo leci, ale mały daje rade
z jedzeniem problemu nie ma; no i ja dodaję odrobinę soli morskiej i wiele różnych ziół, zgodnie z książkami z zakresu 5p
traschka
Mama Marysi
Marysia też mało pije, ale odkąd załapała niekapek udaje mi się w nią wmusić troszkę więcej picia. Na razie dostaje bardzo rozcieńczony sok jabłkowy (coś ok 30ml soku i 90ml wody). WYpija z tego przez cały dzień mniej więcej połowę czyli 60ml.
Z jedzeniem nie ma już żadnego problemu. Je wszystko, chętnie i dużo Ile jej podam tyle zje - uwielbia wszelkie dania i deserki. Chyba że jej ewidentnie nie smakują Ostatnio się usmiałam bo zrobiłam jej kaszę jaglaną ze śliwkami jabłkami, po pierwszej łyżeczce tak się skrzywiła, że wiedziałam że nic z tego nie będzie. Ale twardo zjadła kilka łyżeczek, po każdej krzywiąc się coraz bardizej hehe Jak dostała odruchu wymotnego to przestałam ją karmić...
Z jedzeniem nie ma już żadnego problemu. Je wszystko, chętnie i dużo Ile jej podam tyle zje - uwielbia wszelkie dania i deserki. Chyba że jej ewidentnie nie smakują Ostatnio się usmiałam bo zrobiłam jej kaszę jaglaną ze śliwkami jabłkami, po pierwszej łyżeczce tak się skrzywiła, że wiedziałam że nic z tego nie będzie. Ale twardo zjadła kilka łyżeczek, po każdej krzywiąc się coraz bardizej hehe Jak dostała odruchu wymotnego to przestałam ją karmić...
reklama
Moje chlopczydło;-) dzisaij uszczesliwione pomidorowa z hippa, az sie uszy trzesa:-)
A jutro gotuje sama niech sie troche powscieka.
U nas grudki tak ale musi byc bardzo ciepłe bo letniego nie chce.
Oli pije herbatke 100ml wody i 1/4 ł. herbatki lub sama wode, soków od miesiaca nie chce a kiedys uwielbiał.
A jutro gotuje sama niech sie troche powscieka.
U nas grudki tak ale musi byc bardzo ciepłe bo letniego nie chce.
Oli pije herbatke 100ml wody i 1/4 ł. herbatki lub sama wode, soków od miesiaca nie chce a kiedys uwielbiał.