reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

my dzis pomidorowke mielismy ;-)
oczywiscie mlodej odlalam wczesniej bez przypraw, tylko ciutke posolilam...
dodalam jej makaronu i zmiksowalam... zjadla az jej sie uszy trzesly :-D

edit:
aa i miesko te z zupki tez jej troszke dalam zmiksowane razem do zupki ;p

reklama
u nas juz normalna zupka ryżowa, normalny rosół z makaronem, oczywiście wcześniej odlany, nia przyprawiony...
marchewka i ziemniaczki z odrobiną masła, ryz z marchwią,męsko drobno posiekane, drobiowe lub cielęce...to jak dla nas gotje, jak nie to słoik w ruch..

Marysia ku moje zdziwieniu doskonale radzi sobie z dużymi kawałkami jedzenia. Zrobiłam jej zupkę z rozgotowanym ryżem i zjadła bez problemu, to samo z gotowanym groszkiem. Tylko lekko rozwaliłam go widelcem ale były nawet całe kawałki, pięknie sobie poradziła.

To moj musi miec zupelnie gladkie jedzonko bez kawaleczkow, inaczej odruch wymiotny ma. No ale poki nie ma zebow to niech sobie je przecierki.
Dzisiaj za to odkrylam cos super - waleki ryzowe z sokiem jablkowym z Hipp, pyszne sa i maly zachwycony slodko-kwasnym smakiem, tak fajnie je oblizuje i wysysa.

Anapi moja tez ma odruch wymitny przy wiekszych klawalkach, choc dzis przy zupce nie do konca bylo na miazge makaron zmiksowany ale mieciutki byl moze dlatego go nie wyczuwala...
za to wysypke dostala i badz tu madry na co :dry: Tylko na buzi... delikatnie na zgieciu dloni u jednej reki, prawie niewidoczne... policzki i czolo ma okropnie w drobne krostki wywalone i czerwone... jak sie dotyka to tarka normalnie. Smaruje jej emoilum ale malo co daje...
Ma tak od czasow ospy... przestalam ja smarowac tym bialym i jej zostalo... doktorka mowi nasze ze to moze na antybiotyk tak dziala... od piatku go nei bierze a krostki nie znikaja...

A ja chciałam zapytać o chrupki, bo kojarzę że niektóre maluszki już dostały - kukurydziane to kupujecie takie flipsy jak za naszego dzieciństwa czy są jakieś specjalne dla maluszków? bo ryżowe kupiłam w rosmanie z babydream ale się rozpadają (jak to ryżowe) i Maja nie wie co ma z tym zrobić, nie połyka tylko wypluwa...

reklama
Do góry