reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

kati ja mam nestle mleczna manna...dodaję ją do owocków...acha i dzienne spożycie soczków może być tylko 60 ml...lepie podawac dziecku owoce

reklama
Misia dzięki :-) kupiłam taką samą
A jak ja zagęszczam owocki kleikiem ryżowym to moge jeszcze tego dosypać łyżeczke czy raczej osobno?
Ja soczków w ogóle nie podaje, wode ewentualnie herbatki.

My od soczków zacynaliśmy rozszerzanie diety, bo najmniej inwazyjne, ale teraz jak doszliśmy do owocków i zupek też z soczków rezygnujemy na rzecz wody...:)

aestima a ile zjada tej zupki czy drugiego dania? u nas idzie 190 dag i maly juz nie je niczego po tym, tylko soczek do picia dostaje :-)

my tez jeszcze glutenu nie dalismy - musze poczytac kiedy i co ...

Ironia
To ladnie wcina my jemy jeden inny posilek narazie ok. 14 raz zupka, raz marchewka a dzisiaj np. owoc (banan)
Ale Olek to tego małego słoiczka to 1/3 zje odbije mu sie, popic nie chce. I koniec, nastepne mleko ok 17
I niewazne czy gesta kaszka, czy zupka czy owoce ulewa wszystkim:no:

Za to ostatnoi mu dałam soczek z marchewki ale z butli to wypił 1/2 butelki ok 100 ml wiecej nie dolewalam chociaz pewnie by wypił - patrzył łapczywie i przebierał nogami.

Nasz Oli zajada głównie cycusia ale jak jestem poza domem to dostaje mleko modyfikowane ale max wypija 90ml na raz. Poza tym dostaje marchewkę, jabłuszko i ostatnio próbowała też kaszki nestle o smaku malinowym. Z tym, że tych 'dodatków' je mało (kilka łyżeczek) bo szybko się niecierpliwi i zawsze po tym chce cycusia. Dodawać coś jeszcze innego czy tyle nowości jej wystarczy?

Witam watek
mam do was pytanie. Dzisiaj moi chlopcy po raz pierwszy dostali do lyzeczce soczku jablkowego i beddziemy zwiekszac.
Chce im tez jakos kaszke na noc zaczac podawac, bo chce wyeliminowac karmienie o 24, ale nie wiem czy to nie za duzo nowosci na raz ? Moze poczekac jeszcze z ta kaszka?

ludzikruda ja bym poczekała kilka dni (do tygodnia) żeby zobaczyć reakcję na soczek i móc z nim ewentualnie powiązać jakieś niepożądane reakcje a jeśli wprowadzisz od razu dwie nowości to nie wiadomo potem co eliminować...

Dziewczyny a jak podajecie soczki maluchom? Bo pisałyście o tych kubeczkach, doidy chyba czy lovi, że niekapki z aventu złe itd i teraz sama już nie wiem jak podawać... w butelce ze soczkiem to chyba nie bardzo bo chodzi o to żeby maluch nauczył się jeść/pić inaczej tak?
Ja jabłuszko/marchewkę podaję miękką gumową łyżeczką ale nie wyobrażam sobie podać nią płynu... poradźcie coś...

(Doris specjalnie dla Ciebie "moja" pora na pisanie postów :) )

reklama
o... dawno mnie tu nie było . ludzikruda- gratuluję bliźniaków:) duużo nas!!!;-) ja też bym poczekała z kaszką... chociaż kilka dni. b

Do góry