reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
A ja ten mus kokosowy zrobiłam:) z jaglanej oczywiście! Szałowy! Posypałam świeżymi malinami i cała rodzinka się objadała:)

Felkaa - z którego przepisu na placki korzystałaś? Ja robiłam ze dwa razy, z różnych źródeł, ale nigdy mnie szczególnie nie powaliły:(

Andariel
- a ja mam pytanie do Ciebie - czym smarujesz dzieciom pieczywo? I na jakim oleju smażysz? Używasz nierafinowanych?
 
Silva - do pieczywa masło (wybieram jak najlepsze), smażę na oleju (rzepakowy, ale i słonecznikowy) +maśle (razem). Chyba, że coś b.krótko, to i na oliwie. A Ty?
ale kusicie tymi musami jaglanowymi...
 
Felkaa - te właśnie robiłam:) pamiętam, że są bardzo delikatne i trochę się namęczyłam ze smażeniem, bo łatwo się rwały. A że smak mnie nie powalił, to sobie odpuściłam:)

Andariel - ja jestem na etapie poszerzania wiedzy na temat tłuszczów więc jestem jak dziecko we mgle w tym temacie póki co. Masło klarowane, oliwa z oliwek póki co bo pierwsze bezpieczne, a drugie jestem w stanie zjeść w wersji nierafinowanej. W ogóle nierafinowane tłuszcze są dla mnie póki co mało zjadliwe. Rzekapkowy nie do przejścia, gorzki...

A dla zainteresowanych więcej o tłuszczach tu:
Tłuszcze w kuchni - Zdrowy Przedszkolak
 
Felkaa - te właśnie robiłam:) pamiętam, że są bardzo delikatne i trochę się namęczyłam ze smażeniem, bo łatwo się rwały. A że smak mnie nie powalił, to sobie odpuściłam:)

Andariel - ja jestem na etapie poszerzania wiedzy na temat tłuszczów więc jestem jak dziecko we mgle w tym temacie póki co. Masło klarowane, oliwa z oliwek póki co bo pierwsze bezpieczne, a drugie jestem w stanie zjeść w wersji nierafinowanej. W ogóle nierafinowane tłuszcze są dla mnie póki co mało zjadliwe. Rzekapkowy nie do przejścia, gorzki...

A dla zainteresowanych więcej o tłuszczach tu:
Tłuszcze w kuchni - Zdrowy Przedszkolak
 
reklama
Do góry