Marta - ja z jaglaną polubiłam się ostatecznie całkiem niedawno i bardzo długo to trwało zanim miłość rozkwitła
dopiero kilka dni temu udało mi się ją ugotować idealnie na sypko, tak idealnie!
Kati - widzę, że Ty też się rozkręcasz kulinarnie
Trasia - no to masz problem z Marysią, że nie lubi papek, a sałatki lubi? To zawsze zdrowiej niż kanapka. A można z ryżem robić, z makaronem pełnoziarnistym, z kaszami
A jak kanapka to może jakieś fajne pasty warzywne? Pamiętam, że testowałaś takie pasty na Marysi... masz jakieś sprawdzone pomysły?
Felka - dzięki, że pytasz
czuję się ok, ale opieka nad dwójką plus prowadzenie domu wymaga ciągle pełnych obrotów, na nic innego nie starcza czasu, albo jest go zdecydowanie za mało
a już na pewno za mało na gotowanie i czytanie
Przepis na szczawiową wzięłam ze strony smakoterapii (
smakoterapia: LEKKA ZUPA SZCZAWIOWA - zabielana bezmleczna ), ale nie dodawałam świeżych liści tylko szczaw ze słoiczka (co prawda eko i bez konserwantów), zabielałam jajkiem, zgodnie z przepisem. W zasadzie sama wcześniej gotowałam podobnie, nie zabielałam tylko
Acha i w kwestii odżywiania, zamówiłam nową książkę:
Książka dr. Joela Fuhrmana o zdrowym żywieniu dzieci | Ammniam
A przeczytałam już tę:
Zamień chemię na jedzenie - Bator Julita za | Książki empik.com
(całkiem spoko, trochę pobieżnie traktuje wiele tematów, ale dla laików fajna na początek przygody ze zdrowiem)