reklama
zakupiłam wczoraj syrop z agawy, i dosłodziłam nim owsiankę z dynią i mleko ryżowe, to na wekend zrobię ciasteczka:-)
czy gotujęcie pęczak? bo ja zawsze kupowałam 'normalną' kaszę jęczmienną (perłową) i kurcze ten pęczak to się gotuje a gotuje... no strasznie długo, u Was też tak długo?
czy gotujęcie pęczak? bo ja zawsze kupowałam 'normalną' kaszę jęczmienną (perłową) i kurcze ten pęczak to się gotuje a gotuje... no strasznie długo, u Was też tak długo?
andariel
mama super dwójki :]
Czasem gotuję pęczak, ale nie kojarzę by jakoś szczególnie długo. Generalnie jęczmiennej nie robię za często, bo to gluten (pszenne), raczej jako dodatek do krupiku (właśnie, wieki już krupniku nie robiłam!!!). Za to wszyscy chętnie jadamy gryczaną niepaloną
Ja też dziś leczo robię, tyle, że z fasolką mung A gryczaną tylko niepaloną kupuję na bazarku - smak ma dużo delikatniejszy więc Szymek zjada, choć nie jest to jego ulubiona kasza jęczmienną lubie bardziej, ale z podobnych do Andariel powodów jemy ją rzadziej. U nas rządzi jaglana.
Fikusowo - przyznam szczerze, że kupuję, raz zrobiłam i nikt nie chciał pić Tutaj przepis, gdybyś się chciała skusić:
5 inspirujących przepisów na potrawy z kaszą jaglaną {na słodko i słono} - Dzieci są ważne
A ja kupuję tę:
Zdrowa żywność - sklep internetowy
Fikusowo - przyznam szczerze, że kupuję, raz zrobiłam i nikt nie chciał pić Tutaj przepis, gdybyś się chciała skusić:
5 inspirujących przepisów na potrawy z kaszą jaglaną {na słodko i słono} - Dzieci są ważne
A ja kupuję tę:
Zdrowa żywność - sklep internetowy
andariel
mama super dwójki :]
Kaszę gryczaną niepaloną jedzą z warzywami chętnieprażonej chyba nie jadły (albo może u dziadków?), ja sama jej smaku nie lubię.u mnie też właśnie do krupniku za to gryczanej niepalonej nigdy
a jedzą Wam dzieciaczki samą kaszę? bo moja gadzina tylko z zupie
Jęczmienną jadała Ninka - z sosem i jakimś mięskiem. Leo nie jadł, nie robiłam mu z niej samodzielnego dania.
Silvo, mnóstwo przepisów na kasze jaglaną jest na blogu smakoterapia.blogspot.com - ten link który Ty podałaś zawiera artykuł właśnie pisany przez jego autorkę i jej przepisy. Ja jaglnkę staram się przemycac bo samej też nie chcą jeśc:/
Andariel wiem ze juz kiedys pisalas, ale czy mozesz podac dokladnie jeszcze raz jak przyrzadzasz ta herbatkę i jakie proporcje, czy ziola suszone z zielarskiego?
TRasiu, ja tez bym podawała syrop z cebuli - to sama natura
Andariel wiem ze juz kiedys pisalas, ale czy mozesz podac dokladnie jeszcze raz jak przyrzadzasz ta herbatkę i jakie proporcje, czy ziola suszone z zielarskiego?
TRasiu, ja tez bym podawała syrop z cebuli - to sama natura
reklama
fikusowo świetna strona może uda mi się dziś zrobić dla Emi na podwieczorem Krem/mus/budyń z kaszy jaglanej no i strasznie ciekawi mnie ten chlebek jaglany i czekolada bez czekolady!
ja wczoraj po raz piewrszy zrobiłam owsiankę wg 5 przemian - faktycznie inny smak, Emi zjadła
ja wczoraj po raz piewrszy zrobiłam owsiankę wg 5 przemian - faktycznie inny smak, Emi zjadła
Ostatnia edycja: