reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
Glonojad :rofl2:
A Leo nigdy wody nie pił z wanny, a wczoraj coś mu odbiło i chlup w ten dziób:dry:sam zrobił strasznie głupią minę jak się spostrzegł co właśnie poczynił:-)

hahaha uśmiałam się :-)
Mati pije mleko raz lub dwa razy dziennie takie od krowy - rozcieńczone wodą :-) uwielbia a nigdy nie miał przeciwwskazań więc mu daje. Pije to z butli - nie mam oporów mu dać bo to tylko ok 3-5 min dziennie.
Jajka mamy swoje a ja mam dostęp z kilku źródeł do swoich naturalnych warzyw/owoców i innych produktów więc korzystam :-)
Trasiu jak się spotkamy to Ci przywiozę dla dzieciaków i dla Was jajka, mleko ziemniaki itp ;-) jeśli chcesz :-)

Chyba był już kiedyś poruszany temat mleka krowiego, ale zapytam jeszcze raz:
Ilo procentowe jest najlepsze?
Czy wogóle nie "bawić się" w uht, czy zacząć podawać takie prosto od krowy tylko rozcieńczać wodą?

Jak wy podajecie, gotujecie itp., bo mam taki plan zacząć wprowadzić Matiemu...

ja UHT Emi nie dam w ogóle, ze 2tyg temu wypiła więcej niż zwykle mleka świeżego do kawki (nasz wekendowy rytuał) i niestety skończyło się to rozwolnieniem, także u nas dalej mm

popełniłam wczoraj po raz piewrszy zupę z soczewicy (wyszła mi bardziej potrawka gulaszowa ale co tam;-)), Emi ładnie zjadła ale najbardziej zszokował mnie mój M, któremu też smakowało:blink::-) na wekend zrobię kotleciki z soczewicy:tak:
macie jakieś dobre dania z soczewicy?

reklama
U nas uht odstawione przez wszystkich, mm już dawno. Jedynie przetwory mleczne z mleka świeżego (od krowy) robione przeze mnie, średnio ze 2 razy w tyg.dostają. Tj.u Niny teraz inaczej, bo jada w przedszkolu, ale u Leo jw.
Felkaa ja kiedyś za czasów wegetarianizmu robiłam soczewicową, która smakowała wszystkim, pamiętam że dodawałam trochę ketchupu czy koncentratu pomidorowego, na pewno też zrumienioną wcześniej cebulkę duuuuużo kminku:tak:na koniec miksowałam, by konsystencja kremu była.

Do góry