reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

dziewczyny, a jakie kleiki/kaszki podajecie? smakowe jakieś? i jakich firm? bo ja na noc chciałabym zacząć Mai dawać, bo czy po cycu czy po 150ml mm budzi się po 3h od karmienia wieczornego. Ma tak już 2 tyg, wcześniej 7h nieprzerwanego snu to była norma...a ja jak zombie chodzę
zeberko zapytam, bo pewnie wiesz - kiedy dzieciom cycowym gluten się wprowadza?

reklama
Mrsmoon - ja wybrałam Bobovitę Kaszka mleczno-ryżowa (nie smakowa) i podaję od 3 dni i jest OK.. tzn żadnych bólów brzuszka, kupki też w normie, choć takie gęściejsze. Co do spania to jakby proporcjonalnie do ilości: 2 łyżki - spanie do 2, 3 łyżki - spanie do 3.. Chyba kiedyś tym sposobem spróbuję dać 10 łyżek :-D
Producent zaleca 4-5łyżek na 150ml, ja na początek podaję 2-3 łyżki i 2 miarki mm. Jak kupię trójprzepływowy smoczek, to zwiększymy ilość kaszki, ale na razie byłoby za gęste...

mrsmoon pytanie nie było do mnie, ale możesz zajrzeć:) W tym wątku w poście 91 pisałam troszkę o glutenie. Generalnie zalecają jego wprowadzanie ok 5, 6 miesiąca. Tam jest wyjasnienie dlaczego tak wcześnie.

mrsmoon
A moze kleik ryzowy do mleka, ja Olkowi robie na noc 160 ml wody + 5 miarki mm i 3 miarki kleiku.
Spi od 19 do 7 a dzisiaj nawet do 8.15.
Tylko,ze kazdemu maluchowi inaczej pasuje:-D

no dobra kobity ja do mam cycowych... Jak dlugo Wasze brzdace spia w nocy bez cycolenia??
moja od tygodnia budzi sie ok 24.00- 1 .00 (akurat jak klade sie spac... moze ja wybudzam ma za lekki sen?) i zaczyna mnie szukac...pozniej ok 3.00. Nie placze, ale postekuje i namietnie cmoka swoja reke i widac ze zaczyna sie denerwowac.Jak do tej pory spala mi od ok 19.00 do ok 5.00 bez jedzenia....a teraz budzi sie wlasnie ok 24.00 a pozniej ok 3.00 i o 6.00

nie wiem gdzie spytac o cole...
czytalam w jednym z linkow ktore trasia wkleilas w jednym z watkow o ten http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79401.html , napisane jest ze niby pare lykow nie zaszkodzi... strasznie cola za mna chodzi. Ktoras cycowa probowala ja pic? JAkie moga byc skutki uboczne? Kolka u dziecka czy co? .... Raczej wszystko juz jadam procz kapusty i napojow gazowanych, alkoholu i takich drastycznych rzeczy... reszta w malych ilosciach, ale COLA??

no i nadal pytam o te Wasze dzieciaczki cycowe i ich spanie bez cyca w nocy ;-)
trasia dzieki za odp ;)

larvuniu myślę że kilka łyków na pewno nie zaszkodzi. Jakie działanie może mieć na dziecko? Nie mam pojęcia. Niby nieźle "odrdzewia" i konserwuje ale to raczej z mlekiem nie przejdzie. Jakbym miała wypić to wypiłabym wieczorkiem po ostatnim karmieniu pół szklanki. Spróbuj troszkę i zobaczysz czy wszystko OK.

nooooo i wlasnie o tym pisalam... mloda juz zaczyna sie krecic, slysze ja w elektrycznej niani jak ciamka reke... i postekuje... czyli czas na karmienie nocne.. a bylo juz tak dobrze ze przesypaila cala noc :dry:

trasiu dzieki za odp "nocny marku" ;-)

reklama
a może te nasze dzieci mają jakiś kryzys nocny, chociaż jak jej wczoraj odciągnęłam i zagescilam 2 lyzeczkami kleiku na 120 ml mleka, to zamiast obudzić się o 23 obudzila sie o 1.30 czyli calkiem niezle, chociaz ja sie za to obudzilam o 23.30 no ale zaraz zasnelam z powrotem, a mala obudzila sie sama nie wiem dlaczego, bo jak ja przystawilam to jesc nie chciala o 4 dopiero sie obudzila na jedzenie takie konkretne, no ale to i tak lepiej obudzic sie dwa razy niz 4, chyba nie jestem jeszcze super wyspana ale i tak jest lepiej, chyba zakupie laktator i dalej bede zageszczac
a cole juz pilam, mala nie miala po tym zadnych sensacji, no ale moja wogole kolek nie doswiadczyla

Do góry