reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
ja już gotuję makaron Malwinie i wcina aż jej się uszy trzęsą...najczęściej w pomidorówce...a spagheti uwielbia i to te nasze

u nas juz "od dawna" jest makaron (w koncu prawdziwy Wloch), kasza gryczana i jeczmienna, ryz. Nic sie nie dzialo wiec sie nieograniczamy zbytnio. Powiedzcie tylko czy juz dajecie bialko jajka czy dalej tylko zoltko?

Ironia praktycznie Malwina je naszą pomidorówkę...:p...nic nie poradzę że mojemu dziecku nie smakują obiadki i zupki dla niemowląt

Leoś też już wcina trochę "dorosłych" dań, ale że my się staramy obiady wg 5p gotować, to jestem spokojna; zwłaszcza, że - na szczęście - nie ma alergii i nietolerancji pokarmowych, to nie trzeba z nim tak uważać;

białka jeszcze mu nie dawałam - myślę, że się wstrzymam do "po roczku";

misia a robisz na koncentracie czy na zwykłych pomidorach? :) tez chetnie zrobie tylko nie wiem jak bo w ziemie robie na koncentracie a w lecie na zwykłych pomidorach

reklama
mój już zajada makaron, kasze jaglaną, kasze manne czy ryż do zupek celem zagęszczenia. Gotuje mu osobno ale zjada juz trochę dorosłych rzeczy typu pierogi - ciasto, czy troche naszych zup - jak ja jem to on też musi ;-) ale ja robie bardzo mało soli a dużo ziół, czyli tak jak małemu (mój M. sobie doprawia na talerzu).
Nigdy nie było problemu ze zdrowiem a apetyt mu dopisuje :-)

Do góry