reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

może bidon (kupiłam kolejny z TT w czwartek, a dziś od starego zginęła mi rurka:baffled:) spowoduje, że skosztuje mleka/kakao/koktail?? u nas tak było
Kupiłam mu takie mleko czekoladowe w kartoniku. Pierwsze nawet wypił jakoś na raty (nowość), a następne ja wypiłam ;-). To pierwsze było innej firmy, może spróbuję je jeszcze raz kupić.

reklama
Oj dawno mnie tu nie było i widze że zmiany w menu sie pojawiły.

Blueberry u nas na pierwsze śniadanie jest kaszka a na drugie kanapka / winerka / jajecznica ze szczypiorkiem / bułka maslana lub rogalik. Ale kiedy jest u mojej Mamy to najpierw dostaje konkret a kaszka jest na drugie śniadanie. Potem obiad a na kolacje znów kaszka. W miedzyczasie jogurt, owoc jakies ciastko. Nie wiem czy moja Mama jeszcze czegos nie "przemyca" ale mam nadzieje, ze nie. Poza tym chyba sporo pije - rano zwykle spija cały bidon "cienkiego" soku a w ciagu dnia, w sumie 2-3 bidony , jeden to chyba z 250ml o ile nie wiecej.

A dzis w ramach testowania mleka sojowego dalam mu mleko z cornflaksami i o dziwo jadl i nie pluł mlekiem choc ma specyficzny smak.

No tak, ale jajecznica, parówka, sałatka itp nie zastąpią mleka. Myślisz, że np jeden jogurt i jeden danonek to wystarczająca ilość nabiału na dobę? Bo może ja przesadzam :confused:.

gdzieś są te normy ile wapnia powinno dziecko otrzymać, mi się wydaje, że 2 posiłki z nabiałem wystarczą:tak: zmieniłabym danonka na bardziej naturalny serek i sam dodała owoce, nie wiem czy to ma uzasadnienie nabiałowe, po prostu nie cierpię danonków:no:

a wiesz co...są takie kaszki gotowe - przysmaki na dobranoc z Bobovity - mają różne smaki, kosztują 4,30, moze to by mu podeszło?

a mi sie wydaje ze to wzbogacenie w wapn ma niewiele z prawda..moze troche wiecej jest, ale nie sadze by az tak duzo i to pic na wode fotomontaz :eek:

kaszki w sloikach bobovity polecam , moja lubi ale drogo to badziewie wychodzi :eek:

czasami daje naturalny serek z bananem..taka wersja wydaje mi sie najlepsza tylko konsystencja jest inna i mala zawsze gorzej to je niestety...

jak sie martwisz o ilosc wapnia to daj mu kanapke z plastrem zoltego sera - ma najwieksza zawartosc wapnia, bodajze dwa plasterki = kubeczkowi jogurtu :tak:

jak sie martwisz o ilosc wapnia to daj mu kanapke z plastrem zoltego sera - ma najwieksza zawartosc wapnia, bodajze dwa plasterki = kubeczkowi jogurtu :tak:
Daję z żółtym :tak:. Tylko nie wiem jakie te plastry mają być. Bo może takie ogromne jak cała kromka chleba i grube na pół centymetra ;-). A Karol zje góra pół kromki.

Co do Danonków - Danonek mega zawiera 144 mg wapnia, a 100ml mleka Nan3 94 mg. Czyli Danonek = około 150 ml mleka.

reklama
Do góry