nie mam żadnego doświadczenia w alergiach
truskawki są dosyć uczulające i skoro to była nowość to może jednak one...
Zosia je dużo truskawek i poziomek, prosto z krzaka . Zrywa sama i je uwielbia. Nie chcę by wcinała to jakoś na potęgę, na podwieczorek i drugie śniadanie pozwalam. Ponoć truskawy jakiś wstrząs immunoleptyczny powodują
ale ja w to nie wierzę bo bym dziecku tylko wodę dawała
blueberry - to jest przykładowe menu Karolka? czy codziennie kolacja i śniadanie są te same?
Muszę szepnąć słówko o naszym menu bo mega przejściach z wciskaniem jedzenia....
...no więc, jest dużo lepiej, Zosia je posiłki chętnie i w dużej mierze samodzielnie:-)obaid potrafi sama, ja tylko pomagam, BAkusia też sama zmłóci
, owoce to normalne. Nie wiem w czym tkwi sukces? moze w tym, że ja odpuściłam, nie myślę o tym w kółko, nie stresuję się, pozwalam nie dojeść kilka łyżek, pytam czy jest głodna, nie trzymam się tak ściśle pór posiłków.
Ostatnie dni to byłam zdumiona
rano już około 6 domagała się śniadania, potem przy nas coś skubnęła, potem jogurt, biad sama - już nie mogła się doczekać, podwieczorek pięknie, kolacja:kaszka z bidona (rzadka), banan, czasem dwa
Oby tak zostało
waży 9 kg
zdaje się, że Wiki - Ewy też mało waży i Tolcia? bo reszta dziewczynek chyba cięższa...