reklama
malaga
Fanka BB :)
Mam kilka pytań, pewnie już o tym pisałyście, jak tak, to poszukam ;-)
Czy Wasze dzieci piją jeszcze mleczko/kaszkę z butelki? Jak często? Kiedy można odstawić mleko modyfikowane?
Dajecie już zwykłe mleko? (Piotruś wcina z płatkami, na razie w niewielkiej ilości)
Czy herbatkę/soczek dajecie w butelce, czy w kubku/niekapku/bidonie?
Czy Wasze dzieci jedzą sztućcami (albo chociaż próbują)? (Piotruś niestety jeszcze nie, nie uczyłam go )
Czy Wasze dzieci piją jeszcze mleczko/kaszkę z butelki? Jak często? Kiedy można odstawić mleko modyfikowane?
Dajecie już zwykłe mleko? (Piotruś wcina z płatkami, na razie w niewielkiej ilości)
Czy Wasze dzieci jedzą sztućcami (albo chociaż próbują)? (Piotruś niestety jeszcze nie, nie uczyłam go )
A
Agutek
Gość
Pije mleczko rano i na wieczór (jako uzupełnienie posiłku), czasem u babci koło 10.00 przed drzemką. Niby mówią, że do 3 roku życia podawać modyfikowane, ale oczywiście mamy różnie robią :-)
Nie daję jeszcze. Kiedyś jak robiłam jej płatki to też na modyfikowanym. Krowie dostaje tyle co jest w serkach czy jogurtach.
Wszystko co jest do picia podaję w bidonie - woda, herbatka, mleczko. Soczków raczej nie daję.
Do każdego posiłku dostaje łyżeczkę lub widelec, no chyba że to kanapka, łyżeczką sobie radzi. Ale po pewnym czasie woli ją odłożyć i jeść rączkami
Lajla83
u nas mleczko jest z rana w niekapku jak jest bardzo wcześnie i jeszcze mała sobie pośpi godzinkę lub rano jak wstanie z bidomu
napoje idą z bidonu herbatki, kubusie, kompot
jedzenie łyżeczką wygląda kosmicznie wszystko brudne, rączkami najlepiej
napoje idą z bidonu herbatki, kubusie, kompot
jedzenie łyżeczką wygląda kosmicznie wszystko brudne, rączkami najlepiej
pooka
Mama marcowa 2007
u mnie mleczko i kaszka z butelki jeszcze, podobnie jak herbata i soczek,
kaszka gęstsza łyżeczką
bidon dopiero się oswaja
rano, przed popołudniową drzemką i wieczorem, czasem w nocy
krowiego nie i planuję dawać modyfikowane do 3 roku zycia
z krowiego tylko przetworzone czyli jogurty, monte
łyżeczką zaczyna i próbuje, zdarza mu się coś nabrać i potem trafić do buzi,
ale łapki rządzą
planuję kupić mały widelczyk bo mi ostatnio mój zabierał
kaszka gęstsza łyżeczką
bidon dopiero się oswaja
rano, przed popołudniową drzemką i wieczorem, czasem w nocy
krowiego nie i planuję dawać modyfikowane do 3 roku zycia
z krowiego tylko przetworzone czyli jogurty, monte
łyżeczką zaczyna i próbuje, zdarza mu się coś nabrać i potem trafić do buzi,
ale łapki rządzą
planuję kupić mały widelczyk bo mi ostatnio mój zabierał
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Karol mleka w ogóle nie pije. Picie jest w dzień z bidonu, a w nocy z niekapka. Mleko zwykłe czasem dostaje np w owsiance, ale bardzo rzadko. Je kaszkę na modyfikowanym i różne serki, jogurty, dzisiaj dostał budyń Paula (odgapiłam od Roksi ;-)). Nie je sam sztućcami, bo mi się nie chce tego syfu potem sprzątać, jego przebierać i myć . A je w miarę chętnie, więc jest ok. Do ręki daję chleb, albo tego typu rzeczy (też jest syf, ale mniejszy ;-)).
Sandi
moja pije mleczko z butelki modyfikowane wieczorem i w nocy
normalne mleczko narazie nie podaje platki tez robilam na modyfikowanym
sztuccami sama probuje lyzeczka zje sama ladnie serek itp. jak jest glodna bo jak nie to wszystko "rozwala"
normalne mleczko narazie nie podaje platki tez robilam na modyfikowanym
sztuccami sama probuje lyzeczka zje sama ladnie serek itp. jak jest glodna bo jak nie to wszystko "rozwala"
T
tigger
Gość
ja daje modyfikowane na kolacje, bo w dzien nie chce picprobowalam jej dawac krowie, ale na razie chce pic tylko w formie kakao;-)
wszystkie napoje pije z bidonu ze slomka, butelki nie uzywamy od ok. trzech miesiecy:-)
widelcem Olivka srednio sie posluguje - zwykle musze jej cos na ten widelec nadziac i wtedy sama wklada sobie do buzi;-)z lyzka podobnie - musze jej nabrac jedzenie na lyzke, wtedy ona mi ja wyrywa i chce juz sama...
malaga
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Musimy w takim razie bidon kupić Jaki polecacie??
Dziś Piotruś próbował jeść łyżeczką, taką plastikową, wyprofilowaną - załapał o co chodzi i sam próbował nabierać i ładował do buzi Może jakoś to pójdzie
Musimy w takim razie bidon kupić Jaki polecacie??
Dziś Piotruś próbował jeść łyżeczką, taką plastikową, wyprofilowaną - załapał o co chodzi i sam próbował nabierać i ładował do buzi Może jakoś to pójdzie
reklama
Lajla83