reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Cześć dziewczyny! tak sobie czytuję to forum bo mój synek jest też z marca i muszę powiedzieć że menu ma podobne w ciągu dna jak wasze pociechy, czyli:

8:00 kaszka na gęsto (łyżeczką) z 210ml mleka
11:00 jogurt albo danonek
13:00 obiadek (duży słoiczek, ale gotuję sama)
16:00 deserek ( ze słoiczka lub tarte świeże owoce) + biszkopcik
19:00 kaszka na gęsto (łyżeczką) z 210ml mleka

do niedawna w nocy musiałobyć jeszcze jak u Blueberry 180-210 ml mleka i to dwa razy (ok. 11:00 i 03:00). Ale od trzech dni wystarczy raz. Stało się to po tym jak zmniejszyliśmy dawkę Ketotifenu z dwóch na jedną. Mam wrażenie że odkąd dostaje mniej tego leku zaczął mniej jeść w nocy.

Mój synek w ogóle ma kłopoty z gryzieniem od razu się ksztusi i dławi. Więc jajecznica nie wchodzi w grę ani kanapka, ani nawet obiadek z większymi kawałeczkami.

Mój mały dostawał go z tego powodu że ciągle był przeziębiony, ale jest to lek na alergię. Dostają go dzieci np. z ASZ. Mamy brać go przez 3 mieś. Bierzemy już 2 miesiące. Ale teraz mniejsza dawkę.

ach dziewczyny nasza mała ma straszny apetyt - ostatnio deser składał się z dwóch jabłek i banana - nie dało się ograniczyć, bo się darła strasznie....nom ale przyna jej się, może w końcu nadrobi te braki, których nabawiła się w szpitalu...

ach dziewczyny nasza mała ma straszny apetyt - ostatnio deser składał się z dwóch jabłek i banana - nie dało się ograniczyć, bo się darła strasznie....nom ale przyna jej się, może w końcu nadrobi te braki, których nabawiła się w szpitalu...

Pewnie tak. Moja też ma jakiś zaostrzony apetycik. Dosłownie wyrywa mi jedzenie z ręki:tak:

Agutek jeśli chodzi o te problemy z kupka, to mała dostała biegunki od zwykłego chleba i nie mogłam sobie poradzić z odparzeniami. Dlatego musiałam jej zacząć podawać marchew i kleik ryżowy...

Niech je ile jej się podoba i nabiera sił, przekaż córci całuski od koleżanki Amelki...

reklama
Niech je ile jej się podoba i nabiera sił, przekaż córci całuski od koleżanki Amelki...
a dzięki i wzajemnie imienniczko:*

podajecie juz dzieciaczką soczki własnej roboty? Ja wczoraj dorwałam sokowirówkę i zrobiłam małej soczek z jabłka i marchewki - dziecku tak smakowało, że nauczuła się pić przy okazji z kubka niekapka, bo z butli nie chcialo za bardzo lecieć heheheh

Do góry