reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

U nas różnie to wygląda. Dzisiaj było tak:
6:00 mleko z kaszką
9:00 mleko z kaszką
12:00 zupka gotowana przez babcię z mrożonki i ryby z pokruszoną bułką
14:00 danonek mega (taki większy)
16:00 deserek
19:00 mleko z kaszką

Mialam nie pisać, ale napiszę - w nocy były 2 flachy mleka - o 22:30 i o 2:00 :baffled:

reklama
blueberry chyba ciezko bedzie ci odzwyczaic Karola od tego nocnego jedzenia, dwie butle to duzo :szok:

u nas ostatnio wyglada to tak:
06.00 mleko
10.00 kaszka na gesto
13.00 obiad
15.00 mleko
17.00 kanapka
19.30 mleko z kaszka

aczkolwiek dzisiaj przetrzymalam ja i inaczej troche podalam, bo o 13.30 byl obiad, a potem po 16.00 sinlac, wiec udalo sie ominac to mleko o 15.00.

A u nas tak:

ok. 6.00 - 7.00 210 ml mleka
ok. 10.00 - 11.00 deserek z kleikiem na mleku modyfikowanym
ok. 13.00 - 14.00 zupa/obiadek
ok. 16.00 - 17.00 kaszka mleczno - ryżowa, albo jakaś glutenowa na gęsto ok. 180 ml
ok. 19.00 - 20.00 210 ml mleka

Czasem gdzieś tam w międzyczasie mały dostaje jakąś "kanapkę", ale nie bardzo chce jeść.. Je też flipsy, wafle ryżowe, biszkopty..

A jeśli chodzi o mleko - dziewczyny, które dają dzieciom Nan Activ - powiedzcie, jak Wam się to mleko rozpuszcza?? Bo u nas tragedia :baffled: Takie gluty zostają, że już sama nie wiem, jak to mieszać i w jakiej wodzie :baffled:

malaga nam NAN Active w butli rozpuszcza sie w miare ok, gorzej jak np. przygotowuje kaszke na gesto. Teraz mam taki sposob, ze kazda miarke osobno mieszam i wtedy gluty sie nie tworza.

Od dzisiaj mala jest na przegotowanej kranowce przepuszczonej przez filtr.
Mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok :-)

blueberry dzisiaj moja obudzila sie z rykiem juz przed 5 i obalila 200ml mleka :eek:
mysle, ze to dlatego, ze wczoraj na noc wypila tylko 140ml i byla szybciej glodna :rolleyes:

a moja wczoraj w gościach napchała się kanapka i drożdżówką a na noc nic nie zjadła mleka:no: obudziła się o 1 zjadła 210ml i o 6 jadał 180ml:tak:

a nasz plan żywienia dziennego wygląda tak:

5-6.00 cycuś
9.00 kaszka na gęsto ok 120ml
12.00 obiadek zupka mamusi ok. 200ml
15.00 chlebek z masełkiem i serkiem
16.30 frutapura
18.00 kaszka na gęsto ok.120-150 ml
20.00 cycuś plus próby podania mleczka bebilon

w nocy herbatka rumiankowa, bardzo słaba uwaga: już bez cycusia,
a z kolei w dzień cycusia już sam nie chce,

dziewczyny karmiące jeszcze piersią, ile razy podajecie pierś, bo mnie to już tylko rano i wieczór został, nie wiem, czy to nie za mało:confused:

dziewczyny polecam ten Sinlac...u nas sie sprawdzil :tak: tani moze nie jest, ale widze, ze smakuje Gwiazdelce :-)
moja mala zjada cala porcje (150ml wody+9-10 miarek sinlacu) okolo 1,5-2h po obiadku :tak:
dzisiaj dodalam jej jeszcze marchewki ze sloiczka do tego i tez zjadla z wielkim apetytem :-)

dziewczyny polecam ten Sinlac...u nas sie sprawdzil :tak: tani moze nie jest, ale widze, ze smakuje Gwiazdelce :-)
Kiedyś chciałam go kupić, ale wtedy go nie było. A teraz mam przeczucie, że Karol by go nie chciał jeść. On nie lubi kaszek i takich słodko - mdłych rzeczy. Ale może kiedyś spróbuję jak mi sie gdzieś rzuci w oczy :-).

reklama
Do góry