reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Karol już dawno pił sok z marchwi robiony w domu. A ostatnio mu babcia dawała, ale mu nie smakował .
A
Agutek
Gość
ja juz dobry miesiac nie daje w ogole soku
Ewelina z Bydgoszczy
Fanka BB :)
zrobiłam sobie na sniadanko jajecznicę i dałam kilka kęsów małemu, teraz go obserwuje,
elahar
mama Madzi
ja juz dobry miesiac nie daje w ogole soku
A u nas odmiana. Jeszcze niedawno pluła soczkiem a teraz nic innego nie wypije tylko sok i mleko, herbatek i wody nie chce.
A
Agutek
Gość
A u nas odmiana. Jeszcze niedawno pluła soczkiem a teraz nic innego nie wypije tylko sok i mleko, herbatek i wody nie chce.
ja nie podaje soczku nie dlatego, ze nie lubi bo tak nie jest, tylko ze wzgledow zdrowotnych ;-)
soczki nie sa wskazane przy biegunkach bo podrazniaja jelito, a ze nie dawno mialysmy problemy z tym to teraz nie chce za szybko wprowadzic soczkow ani owocow ;-)
elahar
mama Madzi
ja nie podaje soczku nie dlatego, ze nie lubi bo tak nie jest, tylko ze wzgledow zdrowotnych ;-)
soczki nie sa wskazane przy biegunkach bo podrazniaja jelito, a ze nie dawno mialysmy problemy z tym to teraz nie chce za szybko wprowadzic soczkow ani owocow ;-)
Racja, też będę o tym pamiętała gdyby coś takiego się wydarzyło (odpukać).
elaklb
Fanka BB :)
Maja też nie chciala soczków tylko herbatki, a teraz jej się odmienilo i woli soczek. A co do biegunek, to nam się przytrafił jakiś paskudny wirus akurat w Sylwestra (moi teściowie się męczyli, bo nas nie było), były wymioty i biegunka, nawet szpital zaliczyłyśmy, na szczęście tylko jeden dzień, no i w szpitalu nam dali taką ulotkę co podawać a czego unikać w czasie biegunki. No i rzeczywiście soków nie powinno się wtedy dawać ani mleka, najlepsze są wtedy kleiki na wodzie, tylko że moja nie bardzo chciała to pić więc zajadała się chrupkami kukurydzianymi. Aha, no i jeszcze herbatki i inne poidła w czasie biegunki powinny być słodzone, czego nie wiedzieliśmy i dawaliśmy małej gorzką herbatę, dopiero w szpitalu nas uświadomili.
A
Agutek
Gość
wlasnie najwiekszy problem w tym, ze jak dziecko jest chore to jesc nie chce i te wszystkie madre rady to o kant stolu rozbic mnie wpienial lekarz jak w kolko mi mowil, ze mam podawac kleik ryzowy i gotowana marchew zeby "zatrzymaly" corke...no ok ja to doskonale wiedzialam, ale co mialam poradzic na to, ze dziecko jesc wcale nie chcialo?
minely 3 dni, choroba przystopowala i wtedy powoli jej apetyt wracal i skusila sie wreszcie na marchwianke, ale kurcze jednak jakby nie bylo 3 dni bez jedzenia praktycznie byla...a do tego pic nie chciala
lekarzom latwo sie mowi co robic nalezy tylko nie zawsze to sie tak da
na szczescie teraz jest znowu fajnie, mautka ma apetyt i wcina duzo wiecej niz przed choroba
zastanawiam sie tylko jak z tymi kolejnymi nowosciami, bo jestesmy daleko w tyle
ani jogurtu nie dostaje, ani serkow...bo boje sie troszke podac cos takiego - kupki ciagle sa jakies takie nie bardzo z utesknieniem czekam na normalna twarda kupke, a wszystkie sa ciagle jakies nieciekawe i troche pod takie rzadzizny podchodzace
wstrzymuje sie wiec ciagle z owocami i nabialem innej rasy niz mleko i troche mi zal, ze tak daleko za murzynami jestesmy :-(
ciagle mleko, obiad i sinlac
minely 3 dni, choroba przystopowala i wtedy powoli jej apetyt wracal i skusila sie wreszcie na marchwianke, ale kurcze jednak jakby nie bylo 3 dni bez jedzenia praktycznie byla...a do tego pic nie chciala
lekarzom latwo sie mowi co robic nalezy tylko nie zawsze to sie tak da
na szczescie teraz jest znowu fajnie, mautka ma apetyt i wcina duzo wiecej niz przed choroba
zastanawiam sie tylko jak z tymi kolejnymi nowosciami, bo jestesmy daleko w tyle
ani jogurtu nie dostaje, ani serkow...bo boje sie troszke podac cos takiego - kupki ciagle sa jakies takie nie bardzo z utesknieniem czekam na normalna twarda kupke, a wszystkie sa ciagle jakies nieciekawe i troche pod takie rzadzizny podchodzace
wstrzymuje sie wiec ciagle z owocami i nabialem innej rasy niz mleko i troche mi zal, ze tak daleko za murzynami jestesmy :-(
ciagle mleko, obiad i sinlac
reklama