reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Dzisiaj na spacerze gadałam z jedną mamą (zaczynam nawiązywać wózkowe znajomości ;-)), której dziecko podobno dostało alergię na wszystko (mleko, nabiał, jajka, mąka) po tym, jak zaczęła wprowadzać zwykłe mleko :szok:.

Nasza dzis zjadła na obiadek kartofelki z mielonym z indyka - jadła aż jej się uszy trzęsły.

Dostałam od teściowej jajka przepiórcze dla małej. Czy ma ktoś pomysł,albo jakiś przepis jak je wykorzystać?

Piotrek wczoraj zasnął o 20.00, a obudził sie z rykiem o 22.00, nie mogłam go uspokoic nawet na rękach:szok::szok::szok:, podałam herbatke, rzucił się na nią, jakby od miesiąca nie pił, więc sobie myślę może głodny:confused:, zrobiłam mleczko, mały sie za nie zabrał z ochotą:tak:, ale jak do niego dotarło, co pije:szok:, to od razu wypluł z buzi, potrząsło nim i nie było mowy o jedzeniu:-:)baffled:, ale za to poszedł spać i spał do 4-tej:szok::szok::szok::-D:-D

Piotrek wczoraj zasnął o 20.00, a obudził sie z rykiem o 22.00, nie mogłam go uspokoic nawet na rękach:szok::szok::szok:, podałam herbatke, rzucił się na nią, jakby od miesiąca nie pił, więc sobie myślę może głodny:confused:, zrobiłam mleczko, mały sie za nie zabrał z ochotą:tak:, ale jak do niego dotarło, co pije:szok:, to od razu wypluł z buzi, potrząsło nim i nie było mowy o jedzeniu:-:)baffled:, ale za to poszedł spać i spał do 4-tej:szok::szok::szok::-D:-D

Moja zazwyczaj wytrzymuje od 20 do 8 rano bez picia ale też czasami się zdarza, że około 4-5 muszę coś dać "na ząb" i wtedy dłużej ładnie śpi :-)

Ewelina u Nas córcia też nie chce sztucznego mleka.

Ktoś tutaj pisał, że mieszał mleczko z herbatką, może spróbuje tak dzisiaj:tak:,
ja jednak chyba chciałabym przestawic małego na mleczko sztuczne:zawstydzona/y:, bo mam wrażenie, że mojego to on bardzo mało pije:no:, w dzień praktycznie nie chce, tylko po kąpieli i w nocy by jadł:baffled:, ale to i tak chyba niewiele, bo pije po 2,3 min, to ile on tego mleczka może wypić:confused:

Ktoś tutaj pisał, że mieszał mleczko z herbatką, może spróbuje tak dzisiaj:tak:,
ja jednak chyba chciałabym przestawic małego na mleczko sztuczne:zawstydzona/y:, bo mam wrażenie, że mojego to on bardzo mało pije:no:, w dzień praktycznie nie chce, tylko po kąpieli i w nocy by jadł:baffled:, ale to i tak chyba niewiele, bo pije po 2,3 min, to ile on tego mleczka może wypić:confused:

Uwierzcie że dziecko w ciągu dwóch minut potrafi dość trochę wyssać mleczka od mamusi :tak:
Jesli chcecie przestawić dziecko na sztuczny to polecam na samym poczatku odciąganie własnego pokarmu i mieszanie pół na pół ze sztucznym. Powoli zmniejszać ilość własnego pokarmu, zwiększając tym samym ilość sztucznego mleczka.

Podawalyscie moze swoim dzieciom kiedys Sinlac?
Ja dzisiaj podalam pierwszy raz, bo wymyslilam sobie, ze skoro jakis czas nie powinna dostawac owocow to dawac jej bede to na deser.

Mnie osobiscie to nie bardzo smakowalo, a cora zjadla cala porcje migusiem :-D

A tak na marginesie - jak teraz wyglada wasz plan zywienia?

reklama
Podawalyscie moze swoim dzieciom kiedys Sinlac?
Ja dzisiaj podalam pierwszy raz, bo wymyslilam sobie, ze skoro jakis czas nie powinna dostawac owocow to dawac jej bede to na deser.

Mnie osobiscie to nie bardzo smakowalo, a cora zjadla cala porcje migusiem :-D

A tak na marginesie - jak teraz wyglada wasz plan zywienia?

Zosia miała zalecenie by jeść SINLAC ze względu na słaby przyrost wagi więc myślę, że teraz dla Tolci to jak najbardziej!!!

plan żywienia:
8.00 200 ml mleka
10.30 jogurt naturlany/Bieluch/banan/deserek/szynka/jajecznica
13.30 obiad (albo koło 14 bo nie chce mi jeść za bardzom, myślę, że przed 2 śniadani enie ma apetytu na obiad, od niedawna daję 2 śniad. i od tego czasu mamy problem z jedzeniem obiadu)
16.16.30 200 ml mleka
18.30 coś z tego co wypisałam na 2 śniadanie
2o.30 200 ml gęstej kaszki glutenowej

w ciagu dnia ok 120 ml soku przecierowego

Do góry