reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Dziewczyny - mam pytanie..
Ponieważ Piotruś skończył już 9 miesięcy, mój mąż kupił mleko NAN 3, bo jest niby powyżej 9. miesiąca życia.. Ale ja mam wątpliwości :sorry2: Czy już zmieniać na trójkę, czy zostać jeszcze na dwójce?? Nie wyczytałam tego ze schematu żywienia :confused:
No i mam problem, bo wg schematu Piotruś powinien już jeść dwa dania (zupka i obiad) i zupełnie nie wiem, jak to rozplanować :-p żeby on to wszystko zjadł.. Nie wiem, jak ułożyć jadłospis..

reklama
No i mam problem, bo wg schematu Piotruś powinien już jeść dwa dania (zupka i obiad) i zupełnie nie wiem, jak to rozplanować :-p żeby on to wszystko zjadł.. Nie wiem, jak ułożyć jadłospis..

U nas wygląda to tak: po obudzeniu rano - mleczko ok 120 ml, po ok 2-3 godzinach kaszka z owockami, po następnych 3 godz obiadek (zupki u nas jakoś się nie przyjęły), po następnych 2,5 - 3 godzinach drugi obiadek no i czasem deserek jak jest bardzo głodny z owocków (wcześniej były jogurty np, zanim okazało się, że ma skazę białkową:no:) i po kąpaniu mleczko (nutramigen z bebilon pepti z kaszką np. jabłkowo - gruszkową) ok 260 ml. Na początku też było mi bardzo trudno to opanować ale jakoś się udało. Spokojnie, dasz radę.

malaga kiedyś pytałam swoich znajomych mam o te obiadki dwudaniowe i żadna tak nie dawała. Mówiły mi, że one normalnie nadal dawały jedno danie, bo wtedy obiad to musiłby się ciągnąć od 12 do 16 hihi :-) Ja myślę, że też nie będę dawać i zupki i obiadku. Tylko normalnie raz dziennie obiad.
Jeśli chodzi o mleko to NAN ma tylko tę trójkę i właśnie po 9 miesiącu, a potem od roku normalnie Junior jak pozostałe firmy.
Ja poluję na NAN 3 Active i nigdzie u nas nie ma. We wszystkich sklepach mają tylko 1 i 2 :eek: A przy ostatnich problemach córci z jelitami uznaliśmy, że jednak damy jej to mleczko bo jest wzbogacone w priobiotyki.

Piotruś jada obiadki gotowane przeze mnie:tak:, ale mam też troszkę zapasów słoiczkowych tak na "czarną godzinę";-) i wśród nich miałam dynię z ziemniakami,
podałam małemu na podwieczorek,
wg. mojego smaku to totalne "badziewie":szok: smak, zapach, wygląd:baffled:, a Piotrek wszamał to ze smakiem:-D:szok::-D:szok:.

Piotruś jada obiadki gotowane przeze mnie:tak:, ale mam też troszkę zapasów słoiczkowych tak na "czarną godzinę";-) i wśród nich miałam dynię z ziemniakami,
podałam małemu na podwieczorek,
wg. mojego smaku to totalne "badziewie":szok: smak, zapach, wygląd:baffled:, a Piotrek wszamał to ze smakiem:-D:szok::-D:szok:.

Ewelina u nas dynia z ziemniakiem też jest najlepsza dla Madzi.
Mam pytanko, czy do zupek jakie gotujesz zawsze dodajesz mięsko i jakiś olej ?

Moja Madzia ostatnio nie chce jeść moich zupek. Zastanawiam się co by tu zmienić?

Ewelina u nas dynia z ziemniakiem też jest najlepsza dla Madzi.
Mam pytanko, czy do zupek jakie gotujesz zawsze dodajesz mięsko i jakiś olej ?

Moja Madzia ostatnio nie chce jeść moich zupek. Zastanawiam się co by tu zmienić?

dodaje i miesko i masełko, no i czsami zółtko:-).
a z jedzeniem Piotrus tez ma gorsze:-( i lepsze dni:tak:.

no to ja nie mam problemów z jedzeniem Wiktorii, cały czas szamie moje obiadki i nie grymasi tylko otwiera buźkę że chce więcej :)

a dzisiaj poszłam na całość, ugotowałam dla siebie i m zupkę na skrzydełkach i mnie korciło żeby dac to mięsko Wice, i bez miksowania zjadła całe. W szoku byłam. Mam tylko nadzieje że jutro jej nic nie bedzie, bo w końcu gotowałam je razem z kostką i vegetą.Zobaczymy jutro.

reklama
no to ja nie mam problemów z jedzeniem Wiktorii, cały czas szamie moje obiadki i nie grymasi tylko otwiera buźkę że chce więcej :)

a dzisiaj poszłam na całość, ugotowałam dla siebie i m zupkę na skrzydełkach i mnie korciło żeby dac to mięsko Wice, i bez miksowania zjadła całe. W szoku byłam. Mam tylko nadzieje że jutro jej nic nie bedzie, bo w końcu gotowałam je razem z kostką i vegetą.Zobaczymy jutro.
kasia my nie takie grzeszki mamy na sumieniu ;-) i córci nic nie było

Do góry