reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

A mój leniuszek nie chce jedzonka w kawałeczkach, tylko papkę, krztusi mi sie i dławi, no i podaje nadal papkę:no:, chociaz wiem, że powinnam wprowadzić już posiekane jedzonko:-(.
Ale odruch gryzienia ma, bo jak na kolację podaje mu kaszke Hippa z płatkami zbóż, to rusza szczęką i mieli dziąsełkami ostro:tak:, a obiadku nie chce:-(.

Dlatego Piotruś je zupkę- papkę z mixu warzywnego: marchew, pietruszka, seler, kalrepka, kalfior, por, czasmi buraczek, ziemniaczki, no i mięsko:-)

reklama
Mój mąż się dzisiaj pomylił i wsypał do mleka 3 pełne miarki glutenu :szok::angry::wściekła/y::crazy:
Mam nadzieję, że nic złego się nie stanie, bo już wczoraj córcia miała jakieś problemy żołądkowe i strasznie kupkała, jakby rozwolnienie miała i do tego okropnie się odparzyła, że na noc jechałam jeszcze do apteki po tormentiol :dry:

moja córcia też ostatni się bardzo odparzyła:-( w sumie to nie wiem od czego:confused: ale wysmarowałam małej dupcie sudocremem i przeszło:tak:

moja córcia też ostatni się bardzo odparzyła:-( w sumie to nie wiem od czego:confused: ale wysmarowałam małej dupcie sudocremem i przeszło:tak:

U mnie na odparzenia też pomógł sudocrem. Wyczytałam też na tym forum, że mamy stosują mączkę ziemniaczaną. Też tego wypróbowałam i właśnie razem z sudocremem szybko pomogło.

Ja wczoraj cały dzień sudocremem smarowałam i nie pomógł. A zastosowany na noc torementiol widzę przyniósł rezultaty bo rano odparzenie było już delikatniejesze :tak:

kilka dni temu przez przypadek kupiłam zupkę bobvita od 8 mca krpuniczek z cieleciną, a dawałam mu wcześniej z ryżem i cielęciną, a że Ignać wczoraj skończył 8 mcy to postanowiłam spróbować. no i miał straszne wzdęcia:szok: chyba po tej kaszy, w nocy też spał niespokojnie. potem dawałam mu przez 2dni danie zrobione w domu z dyni marchewki ziemniaka i zółtka z małsem - było w porządku, więc u nas chyba jeszcze za wcześnie za kaszę jęczmienną, ale zwykłą kaszę manne daje po pół łyżeczki do zupy i nic mu nie jest.

Mam jeszcze pytanie czy spotkałyście gdzieś biszkopty lub sucharki dla dzieci z Hipp?? bo w gazetach reklamują, a podobno można dawać już od 7 mca, ale nie pamiętam. Jak pisałam do Hipp to odpisali że wypuścili serię próbną i na pewno były w Auchanie. Ktoś widział? Bo mam daleko i na darmo nie chce mi isę jechać, a podobno są rewelacyjne i nie mają cukru za dużo

kilka dni temu przez przypadek kupiłam zupkę bobvita od 8 mca krpuniczek z cieleciną, a dawałam mu wcześniej z ryżem i cielęciną, a że Ignać wczoraj skończył 8 mcy to postanowiłam spróbować. no i miał straszne wzdęcia:szok: chyba po tej kaszy, w nocy też spał niespokojnie. potem dawałam mu przez 2dni danie zrobione w domu z dyni marchewki ziemniaka i zółtka z małsem - było w porządku, więc u nas chyba jeszcze za wcześnie za kaszę jęczmienną, ale zwykłą kaszę manne daje po pół łyżeczki do zupy i nic mu nie jest.

Amelia je ta zupke od dwóch tygodni i nic jej nie dolega, może nastepnym razem spróbuj maleństwu dać połowe, a jak nic nie bedzie to na drugi dzień drugą polowę.

Dzisiaj kupiłam ryżowe puree Misiowy Ogródek ziemniak i dynia. Wcześniej Magda nie chciała jeść żadnych kaszek na gęsto a to jej bardzo smakowało. Polecam.

mam pytanko:confused: :confused: :confused: :confused::confused: :confused::confused:
jak wprowadzałyście do diety gluten to do kaszki ryżowej dodawałyście kaszkę np mannę. tak? jaką kaszkę kupiłyście bo ja w sklepach widze tylko kaszki przenne i mannę ale już razem z mnekiem i one są od 9 miesiąca :baffled:
ja jeszcze Laurce nie dawałam żadnego produktu zbożowego :no: (podjada tylko bułki na śniadanko :zawstydzona/y::-p)

na odparzenia the best jest tormentiol!!:tak::tak:
Używamy też sudocrem i linomag ale jeśli zaczyna sie coś dziać raczej nie pomagają
mączka ziemniaczana też jest dobra :tak:

reklama
Do góry