reklama
T
tigger
Gość
walcze, walcze;-):-)plan minimum na karmienie piersia byl 6 miesiecy, ale teraz sobie mysle, ze dluzej chyba pokarmie:-)Brawo :-) Jeszcze tigger chyba dzielnie walczy
juz pomijajac korzysci dla dziecka, to ja po prostu chyba jestem zbyt leniwa na ta cala zabawe z butelkami...;-)
malaga
Fanka BB :)
Dziewczyny poradźcie - najadłam się wczoraj grochówy i nie przystawiam małego do piersi. Nie mam dużo pokarmu - od wczorajszego południa dopiero dziś rano musiałam odciągnąć mleczko z lewej piersi bo była już jak balon, a prawa wogóle nie "nabrzmiała", więc nie odciągałam. I do tej pory jakaś taka miękka jest ta prawa, a z lewej odciągałam już drugi raz, ale za każdym razem po troszku, bo szczerze mówiąc nie zależy mi na zwiększeniu ilości pokarmu, a na zmniejszeniu ;-) I nie wiem, co z tą prawą - jest raczej miękka, ale jak dotykam z jednej strony, to czuję, że trochę pokarmu tam jest.. Powinnam go odciągnąć?? Czy poczekać, aż się więcej uzbiera?? A jak się nie uzbiera?? Czy taka ilosć sama się "wchłonie" i pierś przestanie produkować mleczko??
I jak często mam odciągać pokarm z tej lewej, pełniejszej piersi??
I jak często mam odciągać pokarm z tej lewej, pełniejszej piersi??
A
Agutek
Gość
Jeśli zależy ci na zablokowaniu laktacji to nie odciągaj z prawej i czekaj aż zacznie coś tam się dziać i wtedy tylko trochę odciągnij do momentu poczucia ulgi
malaga
Odciągnęłam, troszkę z prawej - 1. raz dzisiaj, i z lewej - 3. raz.. Odciągałam tylko troszkę, aż do odczucia ulgi.. Prawa ok, ale lewa jest cały czas taka pełna... Jak długo będę musiała czekać na zablokowanie laktacji, albo zmniejszenie chociaż?? Bo mam wrażenie, że co odciągnę to z powrotem szybciutko się uzupełnia
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Odciągaj jak najrzadziej, tylko wtedy, kiedy faktycznie Ci ta pierś przeszkadza. A z tej drugiej nie odciągałabym wcale. Po kilku dniach powinno się unormować.Odciągnęłam, troszkę z prawej - 1. raz dzisiaj, i z lewej - 3. raz.. Odciągałam tylko troszkę, aż do odczucia ulgi.. Prawa ok, ale lewa jest cały czas taka pełna... Jak długo będę musiała czekać na zablokowanie laktacji, albo zmniejszenie chociaż?? Bo mam wrażenie, że co odciągnę to z powrotem szybciutko się uzupełnia
debiutantka
Marcówka 2007
Ja też jeszcze karmię piersią i właściwie dopiero od miesiąca skończyły się moje problemy z tym związane dlatego pomimo tego, ze od poniedziałku chodzę do pracy to żal byłoby mi teraz zrezygnować. Teraz nie muszę nawet dokarmiać Mateusza sztucznym mlekiem .Oczywiście musiałam wprowadzić konkrety (zupki, deserki, kaszkę) ale dzieki temu Młody wytrzymuje bez cycka 8h jak jestem w pracy.
A mam do Was pytanko o kaszki. Piszecie, że zagęszczacie mleko. Ja robię kaszki (kukurydzianą i ryżową) na gęsto na swoim odciagnietym mleku lub jak go nie ma to na wodzie i do tego dodaje owoce (swojskie lub słoiczkowe). Mam nadzieje, że taka gęsta kaszka nie zaszkodzi bo na opakowaniu wszedzie podają proporcje na rzadką...?
Mam podobne podejscie do Tigger bo jednak taki cycek to jest wielka wygoda - zawsze pod ręką, bez mycia, podgrzewania, mieszania itp.
A mam do Was pytanko o kaszki. Piszecie, że zagęszczacie mleko. Ja robię kaszki (kukurydzianą i ryżową) na gęsto na swoim odciagnietym mleku lub jak go nie ma to na wodzie i do tego dodaje owoce (swojskie lub słoiczkowe). Mam nadzieje, że taka gęsta kaszka nie zaszkodzi bo na opakowaniu wszedzie podają proporcje na rzadką...?
Mam podobne podejscie do Tigger bo jednak taki cycek to jest wielka wygoda - zawsze pod ręką, bez mycia, podgrzewania, mieszania itp.
Ewelina z Bydgoszczy
Ja też, jak miałam kłopoty to bardzo to przeżywałam, tak mi szkoda było karmienia piersią. Ale upały minęły i Piotrek ma taaaaaaaaaaaaki apetyt, a szczególnie w nocy lubi jeść, budzi sie regularnie o 2 i 5 -tej.
reklama