reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Kasia, ja mam podobny przepis z burakiem i jest po 4-tym miesiącu.
Roksi, a co będziesz robić z tego pure? Bo to w sumie to samo co kaszka chyba, a kaszka pewnie smaczniejsza :-).
Roksi, a co będziesz robić z tego pure? Bo to w sumie to samo co kaszka chyba, a kaszka pewnie smaczniejsza :-).
A
Agutek
Gość
Dostałam paczkę z Nestle. Jakoś wizualnie to najmniej się postarali, broszury byle jakie i wszystko przyszło pogięte, bo zapakowali do zwyczajnej koperty. Ale próbki są ;-)
Co do puree z Nestle to ja zamierzałam zagęszczać tym zupki ;-)
Napisałam wczoraj do Nutricii w sprawie nowego schematu żywienia i terminu kiedy planują wprowadzić na rynek zmodyfikowane produkty odpowiadające nowym zaleceniom. Spytałam też od kiedy należy gluten zacząć podawać w przypadku dzieci karmionych butelką. Oto ich odpowiedź:
Witam serdecznie,
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Nie znamy obecnie terminu
wprowadzenia zmian w indykacji wiekowej na naszych produktach.
Karmiąc mlekiem modyfikowanym wprowadzamy dodatek glutenu po 5. miesiącu.
Może Pani wykorzystać kaszkę pszenna z bananami z napisem po 9 miesiącu i do
100 ml zupki dodać 2-3 g glutenu - tzn. 1 płaską łyżeczkę wymienionej kaszki
lub 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny BoboVita z napisem po 9.
miesiącu.
Co do puree z Nestle to ja zamierzałam zagęszczać tym zupki ;-)
Napisałam wczoraj do Nutricii w sprawie nowego schematu żywienia i terminu kiedy planują wprowadzić na rynek zmodyfikowane produkty odpowiadające nowym zaleceniom. Spytałam też od kiedy należy gluten zacząć podawać w przypadku dzieci karmionych butelką. Oto ich odpowiedź:
Witam serdecznie,
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Nie znamy obecnie terminu
wprowadzenia zmian w indykacji wiekowej na naszych produktach.
Karmiąc mlekiem modyfikowanym wprowadzamy dodatek glutenu po 5. miesiącu.
Może Pani wykorzystać kaszkę pszenna z bananami z napisem po 9 miesiącu i do
100 ml zupki dodać 2-3 g glutenu - tzn. 1 płaską łyżeczkę wymienionej kaszki
lub 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny BoboVita z napisem po 9.
miesiącu.
A
Agutek
Gość
Kurczę, moje dziecko coś średnio najada się tymi zupkami. Zjada cały słoik, zagęszczony żeby był bardziej syte, a i tak 2h potem obala całą flaszkę bo inaczej marudzi strasznie z głodu
debiutantka
Marcówka 2007
Agutek to i tak nieźłe bo Mateusz np. po takiej dyni z ziemniakami niemal od razu sie do cycka dostawiał i pił jakby tego słoiczka w ogóle nie było....
Wczoraj pisałam o tej zupce z królikiem. Dziś dostał 2gą porcję ale mu niebardzo smakowała (wczoraj zjadł wszystko). Za to kupę miał twardą .Sorki, że w wątku o jedzeniu ale to ma jak najbardziej związek z nowymi pokarmami .
Chyba jednak na razie odpuszczę mięsko. Tylko muszę urozmaicić te wegetariańskie dania. Któraś z Was, chyba Blueberry pisała o cukinii, chyba nie powinna zaszkodzić, co? No i nadal myśle o buraczkach choć jak pisałyście są 2 szkoły: po 4m i po 6m....
Wczoraj pisałam o tej zupce z królikiem. Dziś dostał 2gą porcję ale mu niebardzo smakowała (wczoraj zjadł wszystko). Za to kupę miał twardą .Sorki, że w wątku o jedzeniu ale to ma jak najbardziej związek z nowymi pokarmami .
Chyba jednak na razie odpuszczę mięsko. Tylko muszę urozmaicić te wegetariańskie dania. Któraś z Was, chyba Blueberry pisała o cukinii, chyba nie powinna zaszkodzić, co? No i nadal myśle o buraczkach choć jak pisałyście są 2 szkoły: po 4m i po 6m....
A
Agutek
Gość
Podejrzewam, że gdybym dała butlę od razu po zupce to by wypiła...ale daję jej wtedy soczek do popicia ;-)
Aż dziwne, że zupka ma zastępować 1 posiłek mleczny...może te z mięskiem będą bardziej syte.
Aż dziwne, że zupka ma zastępować 1 posiłek mleczny...może te z mięskiem będą bardziej syte.
malaga
Fanka BB :)
Prawda!! :-) Źle przeczytałam7 miesiąc to dla dzieci karmionych wyłącznie piersią. Dla butelkowych jest 6 miesiąc życia.
Zagęszczasz kleikiem ryżowym, czy kukurydzianym?? Nigdzie nie widziałam kleiku kukurydzianego Wszędzie tylko ryżowy, a Piotrek ma zaparcia i wolałabym na razie mu nie podawać kaszki ryżowej czy kleiku...Aha, dzisiaj przetestowaliśmy nową zupkę (Gerbera) - Zjadła cały zagęszczony słoik (130g)
Też nie mam planu.. A Piotrek je tak średnio - rano podoił cyce, zaczął o 4 (coś się ostatnio wcześniej budzi ze stękaniem), koło 10 dostał słoiczek deserku, potem koło 12 - 120 ml Bebiko i trochę cyca podoił, koło 16 zjadł słoiczek zupki niezagęszczonej i teraz podoił cyca..ja nie mam tak ułożonego planu jedzenia jak Agutek zawsze daje jeśc Natalce tak jak wypadnie, nie codziennie mała dostaje owoce ogólnie moja córka je mało
To u mnie najgorsza była z Hippa W kopercie z jedną próbką - herbatki A z Nestle miałam kaszkę, puree, mleko i łyżeczkę :-)Dostałam paczkę z Nestle. Jakoś wizualnie to najmniej się postarali, broszury byle jakie i wszystko przyszło pogięte, bo zapakowali do zwyczajnej koperty. Ale próbki są ;-)
Agutek - dzięki za info o glutenie :-) Spróbuję zrobić jak napisali i dodawać ten gluten..
malaga
Fanka BB :)
Ja daję po zupce herbatkę Wypija od 50 do 100 ml :-)Podejrzewam, że gdybym dała butlę od razu po zupce to by wypiła...ale daję jej wtedy soczek do popicia ;-)
A
Agutek
Gość
malaga ja podaję kleik ryżowy...mam zapas (mąż kiedyś przez przypadek mi kupił zamiast czegoś innego ;-) ). Jak go zużyję to może spróbuję tego kukurydzianego. Chociaż może już będzie to etap tych bardziej gęstych zupek i nie będę potrzebować ;-)
reklama