reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

kupiłam dzisiaj Natalce kaszkę ryżowa z bananami i drugą z jabłkami:tak: purre ryżowe marcheka + groszek:tak: w sumie wydawało się najsmaczniejsze jeszcze do wyboru była dynia z ziemniakami:-p

reklama
Dostałam paczkę z Nestle. Jakoś wizualnie to najmniej się postarali, broszury byle jakie i wszystko przyszło pogięte, bo zapakowali do zwyczajnej koperty. Ale próbki są ;-)

Co do puree z Nestle to ja zamierzałam zagęszczać tym zupki ;-)

Napisałam wczoraj do Nutricii w sprawie nowego schematu żywienia i terminu kiedy planują wprowadzić na rynek zmodyfikowane produkty odpowiadające nowym zaleceniom. Spytałam też od kiedy należy gluten zacząć podawać w przypadku dzieci karmionych butelką. Oto ich odpowiedź:

Witam serdecznie,

Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Nie znamy obecnie terminu
wprowadzenia zmian w indykacji wiekowej na naszych produktach.
Karmiąc mlekiem modyfikowanym wprowadzamy dodatek glutenu po 5. miesiącu.
Może Pani wykorzystać kaszkę pszenna z bananami z napisem po 9 miesiącu i do
100 ml zupki dodać 2-3 g glutenu - tzn. 1 płaską łyżeczkę wymienionej kaszki
lub 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny BoboVita z napisem po 9.
miesiącu.

Kurczę, moje dziecko coś średnio najada się tymi zupkami. Zjada cały słoik, zagęszczony żeby był bardziej syte, a i tak 2h potem obala całą flaszkę bo inaczej marudzi strasznie z głodu :confused2:

Agutek to i tak nieźłe bo Mateusz np. po takiej dyni z ziemniakami niemal od razu sie do cycka dostawiał i pił jakby tego słoiczka w ogóle nie było....

Wczoraj pisałam o tej zupce z królikiem. Dziś dostał 2gą porcję ale mu niebardzo smakowała (wczoraj zjadł wszystko). Za to kupę miał twardą :shocked2:.Sorki, że w wątku o jedzeniu ale to ma jak najbardziej związek z nowymi pokarmami :-D.

Chyba jednak na razie odpuszczę mięsko. Tylko muszę urozmaicić te wegetariańskie dania. Któraś z Was, chyba Blueberry pisała o cukinii, chyba nie powinna zaszkodzić, co? No i nadal myśle o buraczkach choć jak pisałyście są 2 szkoły: po 4m i po 6m....

Podejrzewam, że gdybym dała butlę od razu po zupce to by wypiła...ale daję jej wtedy soczek do popicia ;-)
Aż dziwne, że zupka ma zastępować 1 posiłek mleczny...może te z mięskiem będą bardziej syte.

7 miesiąc to dla dzieci karmionych wyłącznie piersią. Dla butelkowych jest 6 miesiąc życia.
Prawda!! :-) Źle przeczytałam :zawstydzona/y:

Aha, dzisiaj przetestowaliśmy nową zupkę (Gerbera) - Zjadła cały zagęszczony słoik (130g)
Zagęszczasz kleikiem ryżowym, czy kukurydzianym?? Nigdzie nie widziałam kleiku kukurydzianego :eek: Wszędzie tylko ryżowy, a Piotrek ma zaparcia i wolałabym na razie mu nie podawać kaszki ryżowej czy kleiku...

ja nie mam tak ułożonego planu jedzenia jak Agutek:no: zawsze daje jeśc Natalce tak jak wypadnie, nie codziennie mała dostaje owoce:no: ogólnie moja córka je mało
Też nie mam planu.. A Piotrek je tak średnio - rano podoił cyce, zaczął o 4 :baffled: (coś się ostatnio wcześniej budzi ze stękaniem), koło 10 dostał słoiczek deserku, potem koło 12 - 120 ml Bebiko i trochę cyca podoił, koło 16 zjadł słoiczek zupki niezagęszczonej i teraz podoił cyca..

Dostałam paczkę z Nestle. Jakoś wizualnie to najmniej się postarali, broszury byle jakie i wszystko przyszło pogięte, bo zapakowali do zwyczajnej koperty. Ale próbki są ;-)
To u mnie najgorsza była z Hippa :baffled: W kopercie z jedną próbką - herbatki :baffled: A z Nestle miałam kaszkę, puree, mleko i łyżeczkę :-)

Agutek - dzięki za info o glutenie :-) Spróbuję zrobić jak napisali i dodawać ten gluten..

Podejrzewam, że gdybym dała butlę od razu po zupce to by wypiła...ale daję jej wtedy soczek do popicia ;-)
Aż dziwne, że zupka ma zastępować 1 posiłek mleczny...może te z mięskiem będą bardziej syte.
Ja daję po zupce herbatkę :tak: Wypija od 50 do 100 ml :-)

malaga ja podaję kleik ryżowy...mam zapas (mąż kiedyś przez przypadek mi kupił zamiast czegoś innego ;-) ). Jak go zużyję to może spróbuję tego kukurydzianego. Chociaż może już będzie to etap tych bardziej gęstych zupek i nie będę potrzebować ;-)

reklama
Malaga ja kupiłam kleik kukurydziany w Leclerku. Moja córcia miała po nim 3 kupki:tak: Na pewno jest rozluźniający. Teraz będę dawała na zmianę z kleikiem ryżowym.

Do góry