reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

zakupilam wczoraj kaszke na noc bananowa . zobaczymy jak on azasmakuje niunikowi.
ja tez musze zwiekszyc dawke kleikow bo do tej pory dawalam 1 lyzke na 120 ml.

Natala tez malo je?
ja juz myslalam ze tylko moj Tristan tak niejadek (ale na takiego nie wyglada)
tak sobie mysle ze chyba poprostu mniej potrzebuje

acha pare dni temu mama moja ugotowala czerwony barszcz ,
Tristan mial bunt jedzeniowy a ja sie juz wkurzylam ze on nic nie je i dalam mu ta zupke , normalnie doprawiona tak jak dla nas i zjadl takiej az 200 ml , wiem ze nie powinien jeszcze takich przyprawionych ale wole mu dawac taki niz wcale .:-(
az mi sie milo robilo jak patrzalam na niunia wcinajacego tak slodko:-)

reklama
Wiktoria tez je o swoich godzinach,juz sie tak przyzwyczaiła i nawet jak spi to 15 minut przed jedzeniem sie budzi- jakby w brzuszku miała budzik.
to jest jej plan jedzinka dziennego:
7-8 200ml kaszki
12 zupka lub obiadek około 150ml + 60 ml soczku
14 słoiczek owoców 125ml
16 180ml mleka
20 180 ml mleka
24 180 ml mleka

czasami jak usne a Wiktoria mnie nie obudzi to to nocne mleczko niestety odpada, a póxniej mam wyrzuty że za mało mleka chyba zjadła

to spoko, juz myślałam że wiecej powinna zjadać. to może wcale nie musze jej budzic o 24?? jak myślicie, może starczy jej jak zje 3 razy po 180-200ml mleka??

ja myślę Kasia, że jeśli córcia dobrze prybiera na wadze, to nie ma potrzeby jej budzić:tak: ale najlepiej spytaj się lekarza:tak:
jak Natalka zaczeła sypiać od 20-5,6 to też martwiłam się czy nie jest głodna nawet ją wybudzałam na jedzenia a i tak troszkę podziumała i zasypiała:tak:

ja właśnie Wiktorie o 24 budze bo mysle że jest głodna i nie wytrzyma do rana, a ona dzisiaj tyle czasu przespała bez jedzenia i mówicie że dostaje dobrą dawkę mleka na dzień to chyba przestane ja budzić. Zobacze w piatek na szczepieniu ile wazy??

dziewczyny, zmiksowałam banana i dałam wice i się krzywiła i wypluła-on jest słodki strasznie, jak wy robicie cos z bananem?
a do zupek dajecie troszke soli? moja dzisiaj nie chciała jeść takiego miksu warzywnego może przez puree ryżowe- marchewka i groszek??
kurcze nie wiem jak mam jej to robic

dziewczyny, zmiksowałam banana i dałam wice i się krzywiła i wypluła-on jest słodki strasznie, jak wy robicie cos z bananem?
a do zupek dajecie troszke soli? moja dzisiaj nie chciała jeść takiego miksu warzywnego może przez puree ryżowe- marchewka i groszek??
kurcze nie wiem jak mam jej to robic
Ja samego banana nie dawałam, tylko ze słoiczka z jabłkiem, albo z morelami. A do zupy dodaję jabłko, bo inaczej młody nie zje. Chyba jest za mdła.

reklama
Dzień dobry!
Dzisiaj pierwszy raz podałam córci 2 łyżeczki soczku jabłkowego. Wy to już macie za sobą.;-)
Niestety nie smakował mojemu dziecku:no: Skrzywiła się okropnie:no: Zastanawiam się czy nie powinnam go rozcieńczyć wodą?

Do góry