reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

Pierwszy raz rozcieńczałam :tak: Sok jabłkowy jest kwaskowy i dlatego czasem dzieci się na niego krzywią ;-)

Ja dzisiaj podałam kilka łyżeczek jabłka z czarnymi jagodami. Jak bedzie wszystko ok to jutro dostanie resztę ;-)

reklama
Dzień dobry!
Dzisiaj pierwszy raz podałam córci 2 łyżeczki soczku jabłkowego. Wy to już macie za sobą.;-)
Niestety nie smakował mojemu dziecku:no: Skrzywiła się okropnie:no: Zastanawiam się czy nie powinnam go rozcieńczyć wodą?
Mój Karolek zawsze się krzywi na początku, a po kilku łyżeczkach je aż mu się uszy trzęsą :tak:

Zbieram się już od tygodnia i zawsze zapominam, żeby napisać.

Wiktoria nie ma skazy białkowej:szok::szok::szok::szok::szok: Tak mi powiedziała pielęgniarka na ostatnim szczepieniu. Wywnioskowała to po dotknięciu policzka córci, nie zmieniła zdania jak jej powiedziałam, że nie jem nabiału i pewnie dlatego nie ma szorstkiej skóry. Ciekawe dlaczego się tak katuję przez tyle miesięcy.

Wika dzisiaj dostała sok z czarnymi jagodami- tylko że soki to ja zawsze rozcieńczam, chociaż wszystkie juz piła ( te przewidziane po 4 m-c) i nigdy jej nic nie było

Składniki :
1/2 marchwi (ok. 30g),
1/2 ziemniaka (ok. 20g),
1/4 pietruszki (ok. 20g),
1/4 buraka (ok. 20g),
łyżeczka świeżego masła (ok. 5g),
2 płaskie łyżeczki kleiku ryżowego (ok. 5g),
120ml wody, uzupełnianej podczas gotowania,​

Wykonanie :
Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy oraz kroimy, następnie wkładamy do ugotowania do wrzącej wody na okres 20 minut.
Po ugotowaniu warzywa przecieramy przez sitko, dodajemy kleik, mieszamy i doprowadzamy do gotowania. Następnie dodajemy masło i studzimy.​

Ilość porcji : 150g

nie wiem dlaczego od 6 m-c, przecież tu same warzywa a burak też nie jest uczuleniowy??​

reklama
Ja nie rozcieńczam soków. Wiktoria piła już jabłkowe, jabłkowe z jakimiś ziołami, marchwiowe i jagodowe. Teraz mamy kupione soczki, zupki i deserki. Zobaczymy. Wczoraj dałam Wiktorii kaszkę, ale nie chciała.

Do góry